728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αντικαπνιστικός: Γιατροί πιάστηκαν στα πράσα να καπνίζουν σε νοσοκομεία

Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας





Στα πράσα πιάστηκαν γιατροί, νοσηλευτές και επισκέπτες οι οποίοι κάπνιζαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου έχουν πλέον επεκταθεί σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, Κέντρα Ημέρας-ξενώνες-οικοτροφεία) και οι ελεγκτές «βρήκαν λαβράκια».

Στις 41 νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο 24 άτομα (επισκέπτες, συνοδοί και υπάλληλοι που ανήκουν στο ιατρικό, διοικητικό, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό).


Πάντως, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν βρέθηκε κανένας καπνιστής σε δύο νοσηλευτικές μονάδες της Λάρισας, σε έξι νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας του Ρεθύμνου, σε 13 νοσηλευτικές μονάδες - κέντρα υγείας της Τρίπολης και σε 10 φορείς υγείας της Πάτρας.


Σε αυτή τη φάση οι έλεγχοι περιορίστηκαν στην παροχή οδηγιών και σε συστάσεις σχετικά με την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμων και η αναζήτηση των προβλεπόμενων πειθαρχικών ευθυνών.





Αντικαπνιστικός: Γιατροί πιάστηκαν στα πράσα να καπνίζουν σε νοσοκομεία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5 Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Στα πράσα πιάστηκαν γιατροί, νοσηλευτές και επισκέπτες οι ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: