728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ένταση και προσαγωγές στο Αλωνάκι Πάργας




Σε προσαγωγές κατοίκων που διαμαρτυρόταν για τις κοπές δέντρων στην περιοχή Αλωνάκι του Δήμου Πάργας προχώρησε νωρίτερα σήμερα η Αστυνομία. Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί θέλοντας να παρεμποδίσουν τις εργασίες που εκτελούνται και έχουν όλες τις αδειοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών. Η έκταση, δυόμισι χιλιάδων στρεμμάτων ανήκει σε ιδιώτες, οι οποίοι την κατέχουν προ του 1930 ενώ τελευταία έκλεισε και η δικαστική εκκρεμότητα που υπήρχε με το δημόσιο και αφορούσε σε ένα μικρό μέρος από το σύνολο της έκτασης.

Για τις εργασίες που εκτελούνται στο δάσος έχει εκδοθεί άδεια από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ υπάρχει και εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Οι κάτοικοι ωστόσο σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι εκτάσεις διεκδικούνται από τους ιδιώτες εξ αιτίας της αδιαφορίες των δημοτικών αρχών και της περιφέρειας.

«Το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες προστατεύεται από τους νόμους και το Σύνταγμα και αφορά όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους δημότες του Δήμου μας.

Για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την διαχείριση των ακτών και των δημόσιων ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο, είναι αδήριτη η ανάγκη τον πρώτο λόγο να έχουν οι τοπικές κοινωνίες με τους τοπικούς εκπροσώπους τους, τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Ζητάμε από Περιφέρεια και Δήμο να πάρουν άμεσα θέση για το Δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών και του δάσους», σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Μετά την ένταση που προκλήθηκε στο χώρο του δάσους όπου γίνονται κοπές δέντρων η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές ενώ το θέμα εξετάζει με μεγάλη η νομική υπηρεσία του Δήμου Πάργας και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο.




Ένταση και προσαγωγές στο Αλωνάκι Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13, 2020 Rating: 5 Σε προσαγωγές κατοίκων που διαμαρτυρόταν για τις κοπές δέντρων στην περιοχή Αλωνάκι του Δήμου Πάργας προχώρησε νωρίτερα σήμερα η Αστυνομί...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: