728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το «Jumbo» Πρέβεζας ερώτηση στη Βουλή




Αναστάτωση προκάλεσε στους πολίτες, σε συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς του Νομού Πρέβεζας η απόφαση της εταιρείας «Jumbo» για τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στον Νομό Πρέβεζας όλες τις Κυριακές του έτους. Η σχετική απόφαση της εταιρείας είναι αναρτημένη στον ιστότοπό της.

Η απόφαση της εταιρείας ήδη προκάλεσε την αντίδραση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Πρέβεζας, καθώς και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Πρέβεζας ζητά την άμεση αναίρεση της απόφασης της εταιρίας JUMBO για τη λειτουργία του καταστήματος Πρέβεζας τις Κυριακές. Επίσης, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, όπως αναφέρεται, έχει προχωρήσει στην έγγραφη επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πρέβεζας και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων- μελών του.

Το θέμα πλέον φτάνει στη Βουλή καθώς κατέθεσαν σχετική ερώτηση 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Οι ερωτώντες Βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να διατυπώσουν το σύνολο των ενεργειών που πρόκειται να προβούν προκειμένου να διερευνηθεί αν τηρήθηκε η νομιμότητα ως προς τα στάδια έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της απόφασης της εταιρείας για λειτουργία του υποκαταστήματος του Νομού Πρέβεζας όλες τις Κυριακές του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, αν τηρήθηκαν οι όροι διαβούλευσης του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη με τους τοπικούς και συλλογικούς φορείς προτού εκδοθεί αιτιολογημένη απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη, όπως άλλωστε ορίζει ο Νόμος 4472/2017. Επιπλέον, με την Ερώτηση ζητείται να διερευνηθεί αν η σχετική απόφαση εγείρει ζητήματα καταχρηστικότητας κατά την εφαρμογή των διατάξεων του σχετικού Νόμου, κατά πόσο δηλαδή πέρα από τις Κυριακές του έτους που επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα, οι επιπλέον Κυριακές που μπορεί να αποφασιστούν ύστερα από απόφαση του κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχη.

Είναι προφανές ότι η σχετική απόφαση της εταιρείας, αφενός, δημιουργεί σοβαρές ανατροπές στην ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των εργαζόμενων σε αυτή και αφετέρου, διαμορφώνει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε μικρούς κατά κύριο λόγο επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.





Το «Jumbo» Πρέβεζας ερώτηση στη Βουλή Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020 Rating: 5 Αναστάτωση προκάλεσε στους πολίτες, σε συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς του Νομού Πρέβεζας η απόφαση της εταιρείας «Jumbo» για...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: