728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για νέα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ήπειρο




Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι εισέρχονται οι διαδικασίες για την λήψη οριστικών αποφάσεων που αφορούν στις νέες δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Ήπειρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην Ήπειρο θα δημιουργηθεί ένα ακόμη Κέντρο με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 1500 άτομα. Στη διάρκεια του Δεκεμβρίου κλιμάκιου του Υπουργείου Άμυνας έκανε αυτοψίες σε διάφορα σημεία, στην Πρέβεζα και την Άρτα προκειμένου να γίνει η οριστική επιλογή. Αρχικά στον σχεδιασμό περιλαμβανόταν το στρατόπεδο Κονκουρή της Πρέβεζας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και πολιτικές πιέσεις.

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής αιτήθηκε την μίσθωση έκτασης στον Αμμότοπο που ανήκει στον Δήμο Άρτας.

Και η πρόταση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οδήγησε σε αρνητική απάντηση.

Σε συνέχεια όλων αυτών έρχεται η σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα τις δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο και έγινε γνωστή με ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων.

Πέρα από δημάρχους και βουλευτές έχουν κληθεί να παραβρίσκονται οι Υπουργοί Εσωτερικών και Επικρατείας, οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Παρά τω Πρωθυπουργώ, οι Γενικοί Γραμματείς Πρωθυπουργού, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής, και Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών.

Η σύσκεψη θα γίνει στην Πέμπτη με ζητούμενο την λήψη αποφάσεων.





Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για νέα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιανουαρίου 09, 2020 Rating: 5 Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι εισέρχονται οι διαδικασίες για την λήψη οριστικών αποφάσεων που αφορούν στις νέες δομές φιλοξενίας μετανα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: