728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μεγάλη κομπίνα με εικονικές ασφαλίσεις




Πάνω από 15,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στο πεδίο των εικονικών ασφαλίσεων εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.

Για την υπόθεση αυτή, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε, σε βάρος 6 ημεδαπών, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε αρμοδίως.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, μέσω της σύστασης εικονικών εταιρειών ή την εκμετάλλευση ήδη υπαρχουσών και την εικονική ασφάλιση εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.

Ειδικότερα, για χρονικό διάστημα 14 ετών και συγκεκριμένα από το 2001 έως το 2015, το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, που διατηρούσε εταιρεία, προέβαινε με τα υπόλοιπα μέλη σε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της εταιρείας, σε 10 άλλες εταιρείες «αχυρανθρώπων», έτσι ώστε να καθίσταται ανέφικτη η είσπραξη των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

Ζημία άνω των 15 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο

Το σύνολο των οφειλών των προαναφερομένων εταιρειών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) ανέρχεται στο ποσό των (11.117.411,86 ευρώ) , ποσό που αντιστοιχεί στην ζημία του Οργανισμού και στο παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι. Επιπρόσθετα, οι εικονικές εταιρείες έχουν συνολικές οφειλές προς τις Δ.Ο.Υ. ύψους (4.572.733,37 ευρώ), χωρίς να έχουν προσδιοριστεί και υπολογιστεί τυχόν νόμιμοι φόροι (ΦΜΥ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ.).






Μεγάλη κομπίνα με εικονικές ασφαλίσεις Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιανουαρίου 07, 2020 Rating: 5 Πάνω από 15,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στο πεδίο των εικονικών ασ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: