728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γιάννινα- Κακαβιά… Από την αρχή η μελέτη! Αντί… Ιόνιας ένας δίιχνος δρόμος!




Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση οδηγείται η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά που αποτελεί ουσιαστικά και την ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού άξονα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Μάλιστα όπως επίσημα πλέον προκύπτει, το Υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει έναν νέο δρόμο που ουσιαστικά δεν θα έχει καμία σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μία δίιχνη διατομή κάτι που απέχει πολύ από τον τετράιχνο κλειστό αυτοκινητόδρομο. Αυτό γίνεται για να μειωθεί το κόστος κατασκευής.

Επί της ουσίας δηλαδή τα Γιάννινα ανέμεναν σχεδόν 15 χρόνια για το συγκεκριμένο έργο που αν τελικά γίνει θα είναι κουτσουρεμένο και στα πρότυπα προηγούμενων δεκαετιών.

Τα… νέα ήρθαν μετά την αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργου Αμυρά και την επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Ιωαννίνων Μιχαήλ Πλιάκου.

Τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης έδωσαν στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως όχι μόνο θα υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση αλλά στο τέλος θα γίνει ένας δρόμος εντελώς διαφορετικός – ο μισός- από αυτόν που είχε σχεδιαστεί.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται συντάχθηκε νέα πρόταση για νέα μελέτη, με δίιχνη διατομή σε όλο το μήκος, με σκοπό να προκύψει μικρότερος προϋπολογισμός και ως εκ τούτου πιο ευχερής η χρηματοδότηση. Το Τεχνικό Δελτίο διαβιβάστηκε ήδη στην αρμόδια Διεύθυνση (Δ.Ο.Υ./6283/05-12-2019) προκειμένου να προωθηθεί η ένταξη χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα υπουργεία επισημαίνουν ότι ο οδικός άξονας της Ιόνιας Οδού από το τέλος παραχώρησης έως την Κακαβιά εντάσσεται στο κεντρικό (core) Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών της χώρας και από τις 31/12/2015 που αποπληρώθηκαν οι δύο σχετικές μελέτες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο δεν περιλήφθηκε σε κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης.






Γιάννινα- Κακαβιά… Από την αρχή η μελέτη! Αντί… Ιόνιας ένας δίιχνος δρόμος! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιανουαρίου 15, 2020 Rating: 5 Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση οδηγείται η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά που αποτελεί ουσιαστικά και την ολοκλήρωση του μεγά...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: