728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Α. Καχριμάνης: Πραξικοπηματικές ενέργειες Θεσσαλών, έγκλημα σε βάρος της φέτας




Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί κάθε προσπάθεια για την σύσταση Διεπαγγελματικής Φέτας η οποία θα καλύπτει όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως θα διασφαλίζει το εθνικό μας προϊόν. Αφορμή αποτελεί η αιφνιδιαστική κίνηση ΣΕΒΓΑΠ και Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας οι οποίοι κατέθεσαν εντελώς αιφνιδιαστικά τον φάκελο του 2017 αποκλείοντας τον ΣΕΚ και άλλες οργανώσεις. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε εντελώς αιφνιδιαστικά με πρωτεργάτη τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και δήμαρχο Τυρνάβου και τορπιλίζει κάθε προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια για την σύσταση μιας Διεπαγγελματικής.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κάνοντας λόγο για πραξικοπηματική ενέργεια και για έγκλημα που γίνεται σε βάρος του πρωτογενή τομέα.

«Πρόκειται για ένα έγκλημα. Αυτοί που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες και τη νομοθεσία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι πρόκειται για μία πραξικοπηματική ενέργεια που τορπιλίζει την διετή προσπάθεια για την σύσταση και λειτουργία μιας Διεπαγγελματικής.

Όπως ανέφερε ήδη έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με την παρέμβασή τους θα αποφευχθεί το «έγκλημα σε βάρος της φέτας και του πρωτογενούς τομέα της χώρας».

«Πιστεύω ότι δε θα επιτρέψουν σε εκείνους που εγκληματούν χρόνια σε βάρος της ελληνικής υπαίθρου, να συνεχίσουν να το πράττουν. Δεν τους ενοχλούσε κανένας.. Έφερναν γάλα από το εξωτερικό.. Λειτουργούν εργοστάσιο στο εξωτερικό και πουλούν το λευκό τυρί ως φέτα ΠΟΠ… Μηχανισμοί ελέγχου δεν υπάρχουν.. Είναι θέμα εθνικό και πιστεύω ότι δεν θα αφήσουν να γίνει ένα έγκλημα σε βάρος του τόπου», κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο φάκελος για την Διεπαγγελματική από τους φορείς της Θεσσαλίας κατατέθηκε την τελευταία μέρα του Δεκέμβρη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της πολιτικής του ηγεσίας και του Υπουργού Μάκη Βορίδη.







Α. Καχριμάνης: Πραξικοπηματικές ενέργειες Θεσσαλών, έγκλημα σε βάρος της φέτας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 06, 2020 Rating: 5 Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί κάθε προσπάθεια για την σύσταση Διεπαγγελματικής Φέτας η οποία θα καλύπτει όλους τους εμπλεκόμενους και ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: