728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λαμπρά Θεοφάνεια στα Γιάννινα…. 21 κολυμβητές στα νερά της λίμνης!


Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στα Γιάννινα τα Θεοφάνεια και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Και φέτος υπήρξαν αυτοί που αψήφησαν το κρύο και τις καιρικές συνθήκες και βούτηξαν στα νερά της λίμνης. Συνολικά 21 κολυμβητές έπεσαν στην Παμβώτιδα με τον νεαρό Θεόδωρο Κώστα να είναι αυτός που ανέσυρε το σταυρό. Δεν ήταν η πρώτη φορά που βούτηξε καθώς όπως είπε «η τελετή αποτελεί ένα μέρος από την παράδοση της πατρίδας μας και της θρησκείας μας» και συμπλήρωσε πως ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι κολυμβητές δεν πτοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες. Σημειώνεται ότι μέχρι νωρίς το πρωί στο λεκανοπέδιο έπνεαν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι στη συνέχεια κόπασαν και η τελετή Αγιασμού των υδάτων έγινε κανονικά.

Οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου έφτασαν στην πλατεία Μαβίλη σε πομπή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Η παραλίμνιος είχε κατακλυστεί από ντόπιους και επισκέπτες και οι κολυμβητές βρέθηκαν και φέτος πάνω σε καραβάκι από όπου και βούτηξαν στη λίμνη.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Λευτέρης Οικονόμου ο οποίος έστειλε από τα Γιάννινα τις ευχές του ενώ παρών ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η χώρα κερδίζει την θέση της στην κανονικότητα.

Τις ευχές τους έστειλαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης όπως και ο δήμαρχος 
Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.






Λαμπρά Θεοφάνεια στα Γιάννινα…. 21 κολυμβητές στα νερά της λίμνης! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 06, 2020 Rating: 5 Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στα Γιάννινα τα Θεοφάνεια και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Και φέτος υπήρξαν αυτοί που αψήφησαν το κρύο και ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: