728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Βαριά βιομηχανία για τα Γιάννινα οι νέες τεχνολογίες.. Τριάντα προσλήψεις από την P&I




Οι νέες τεχνολογίες μπορούν τελικά να αποτελέσουν την βαριά βιομηχανία που ποτέ δεν είχαν τα Γιάννινα και η Ήπειρος και να δώσουν διέξοδο σε νέους επιστήμονες. Η αρχή έγινε πριν δύο χρόνια με την εγκατάσταση της Γερμανικής P&I (Personal & Informatik), που δραστηριοποιείται στο λογισμικό και την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Η εταιρία έχει έδρα το Τεχνολογικό Πάρκο και δύο χρόνια μετά αποδεικνύει ότι, όχι απλά ήρθε για να μείνει, αλλά ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλες. Σήμερα απασχολεί 80 άτομα, κυρίως προγραμματιστές και πληροφορικούς και ήδη έχει στον «αέρα» αγγελίες για νέες προσλήψεις.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες εδώ

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία θα προσθέσει άμεσα στο δυναμικό της άλλους τριάντα νέους επιστήμονες, προγραμματιστές λογισμικού και μηχανικούς υπολογιστών. Νέοι λοιπόν που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μπορούν να απορροφηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας και μάλιστα σε έναν τομέα με τεράστιες προοπτικές.

Η Ρ&Ι Ελλάς άρχισε να λειτουργεί στο Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, στα Ιωάννινα, τον Ιούλιο του 2017. Η ανάπτυξή της είναι εντυπωσιακή και οι προοπτικές δείχνουν εξαιρετικές.

Άλλωστε το επενδυτικό πλάνο της P&I προβλέπει τη στελέχωση της ελληνικής θυγατρικής με 200 προγραμματιστές υψηλής κατάρτισης ως το 2022.

Η P&I είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές εταιρείες λογισμικού στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού στην Ευρώπη. Έχει έδρα το Βιζμπάντεν στην Γερμανία και επικεφαλής της είναι ένας Ηπειρώτης, ο Βασίλης Τριάδης με καταγωγή από το Ζαγόρι.

Η P&I είναι αυτή που άνοιξε τον δρόμο..

Όπως είναι γνωστό τα Γιάννινα επέλεξε για την ανάπτυξή της στην Ελλάδα η TeamViewer η οποία εγκαινιάζει τα γραφεία της εντός του Ιανουαρίου ενώ την περιοχή διερευνά και τρίτη Γερμανική εταιρία που ήδη δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη.

Τι φέρνει στα Γιάννινα τις ξένες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας; Το πρώτο και βασικότερο είναι το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προσωπικού της περιοχής και το δεύτερο είναι οι προοπτικές της ίδιας της περιοχής.

Τα Γιάννινα και μαζί η Ήπειρος έχουν λοιπόν μία μεγάλη ευκαιρία.. Να επενδύσουν στις νέες τεχνολογίες και να αποτελέσουν πρότυπο ανάπτυξης για την χώρα.








Βαριά βιομηχανία για τα Γιάννινα οι νέες τεχνολογίες.. Τριάντα προσλήψεις από την P&I Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Δεκεμβρίου 07, 2019 Rating: 5 Οι νέες τεχνολογίες μπορούν τελικά να αποτελέσουν την βαριά βιομηχανία που ποτέ δεν είχαν τα Γιάννινα και η Ήπειρος και να δώσουν διέξοδο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: