728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έλληνες φοιτητές διακρίθηκαν σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Η πρότασή τους ήταν για δύο ζητήματα που αφορούν άμεσα την Ελλάδα




Τέσσερις φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι Αθανάσιος Καψάλης, Ζαχαρίας Μιτζέλος, Νικόλαος Πόταρης και Χρήστου Χρήστος, συμμετείχαν και διακρίθηκαν µε τη δεύτερη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge» που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διαστήματος (European Space Week).

Ο διαγωνισμός ήταν ένα γεγονός στο οποίο οι φοιτητές συνεργάστηκαν µε σκοπό τη συνεισφορά στα επιστημονικά πεδία παρατήρησης και συλλογής δεδομένων της γης. Ειδικότερα, στο πώς τεχνολογίες παρατήρησης της γης του προγράμματος Copernicus μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιηθούν καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές που αφορούν την έγκυρη πρόβλεψη και αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, µε την χρήση δορυφορικών δεδομένων, παρέχοντας λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέθεσαν μια πρόταση για την πρόβλεψη και αντιμετώπιση των πλημμυρών και πυρκαγιών, δυο ζητημάτων που αφορούν άμεσα την Ελλάδα, καθώς και ένα μηχανισμό μείωσης του χρόνου απόκρισης της πολιτικής προστασίας σε έκτακτα περιστατικά.



Έλληνες φοιτητές διακρίθηκαν σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 19, 2019 Rating: 5 Η πρότασή τους ήταν για δύο ζητήματα που αφορούν άμεσα την Ελλάδα Τέσσερις φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: