728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Χάλκινο» στην Ήπειρο για τις κατασχέσεις ηρωίνης… Πόσο εκτιμάται η «εμπορική» αξία




Ο Βαλκανικός άξονας παραμένει ο πιο διαδεδομένος για την διακίνηση ηρωίνης ενώ ο Νομός Θεσπρωτίας είναι μεταξύ αυτών που κατασχέθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών. Η Ήπειρος εξακολουθεί να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στις κατασχέσεις χασίς καθώς οι μεγαλύτερες ποσότητες εξακολουθούν να έρχονται από την Αλβανία. Όμως από την Αλβανία προέρχεται και το 5% των ποσοτήτων ηρωίνης που κατασχέθηκε την προηγούμενη χρονιά ποσοστό ανάλογο με αυτό της Τουρκίας. Ωστόσο το 53% της κατασχεμένης ποσότητας έχει άγνωστη προέλευση!

Στην Ήπειρο συνολικά κατά την προηγούμενη χρονιά κατασχέθηκαν 24 κιλά ηρωίνης που αντιστοιχεί στο 11,6% της συνολικής ποσότητας της χώρας. Η περιοχή βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά την Αττική όπου έχει κατασχεθεί το 56% των ποσοτήτων και τη Θεσσαλονίκη όπου κατασχέθηκε το 15%. Στην Ήπειρο οι περισσότερες ποσότητες κατασχέθηκαν στο Νομό Θεσπρωτίας και κατά βάση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Συντονιστικού κάποιες ομάδες διακινούσαν παράλληλα με την ηρωίνη, κάνναβη και κοκαΐνη. Σε μεγάλο ποσοστό οι εγκληματικές ομάδες ήταν ανομοιογενείς ως προς την εθνικότητα των μελών τα οποία ήταν κυρίως ημεδαποί με τους Αλβανούς να ακολουθούν στην δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης η «εμπορική» αξία των κατασχεμένων ποσοτήτων ηρωίνης κατά το 2018 ξεπερνά τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η εμπορική αξία των κατασχεμένων ποσοτήτων κάνναβης εκτιμάται στα 335 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό υπολογίστηκε με την μέση τιμή της προερχόμενης από την Αλβανία και με την εκτίμηση ότι θα διατίθεντο στην εγχώρια αγορά.




«Χάλκινο» στην Ήπειρο για τις κατασχέσεις ηρωίνης… Πόσο εκτιμάται η «εμπορική» αξία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Δεκεμβρίου 01, 2019 Rating: 5 Ο Βαλκανικός άξονας παραμένει ο πιο διαδεδομένος για την διακίνηση ηρωίνης ενώ ο Νομός Θεσπρωτίας είναι μεταξύ αυτών που κατασχέθηκαν οι ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: