728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΗΠΕΙΡΟΣΠΡΕΒΕΖΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Διαζώματος το 2020





Πυρήνας των εκδηλώσεων η «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου»


Πυρήνας των εκδηλώσεων του Διαζώματος για το έτος 2020, θα είναι η «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου», με επίκεντρο τα πέντε αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

Για την άρτια λειτουργία του οραματικού αυτού προγράμματος και έχοντας σαν στόχο τη σύνδεση του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας μέσα από νέες μορφές συμμετοχικής δράσης, θα εγκαινιαστούν δύο νέοι θεσμοί:
η «συστάδα (cluster) επιχειρήσεων» στη βάση ενός κοινά αποδεκτού Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και
ο Φορέας Λειτουργίας και Διαχείρισης της Διαδρομής (DMO).

Το cluster είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία δικτύωσης των τοπικών επαγγελματιών και επιχειρηματιών, στόχος της οποίας είναι η υποστήριξη και η ανάπτυξη της Διαδρομής, καθώς και η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο DMO μεριμνά καθημερινά, ώστε όλη η «αλυσίδα» πόρων και υπηρεσιών της διαδρομής να διατηρεί υψηλή λειτουργικότητα και ποιότητα.

Σήμερα στο Cluster της διαδρομής της Ηπείρου συμμετέχουν 60 επιχειρήσεις, ενώ έχει οριστεί ως DMO της διαδρομής, η ΉΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.

Ο νέος κύκλος ομιλιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα έχει ως θέμα την παρουσίαση της πορείας αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων – κόμβων της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου, τα οποία είναι το Αρχαίο θέατρο Δωδώνης, Κασσώπης, Νικόπολης, Αμβρακίας και Γιτάνων. Ομιλητές στον νέο κύκλο εκδηλώσεων θα είναι οι Προϊστάμενοι των αρμόδιων Εφορειών Αρχαιοτήτων, οι μελετητές των μνημείων και οι επιβλέποντες των έργων.





ΗΠΕΙΡΟΣΠΡΕΒΕΖΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Διαζώματος το 2020 Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2019 Rating: 5 Πυρήνας των εκδηλώσεων η «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» Πυρήνας των εκδηλώσεων του Διαζώματος για το έτο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: