728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
13 Νοεμβρίου 2019

Ο Παργινός που συστήνει το Chatbot στα ξενοδοχεία.


Ένας εικονικός βοηθός που λύνει απορίες και απαντά στα ερωτήματα των πελατών

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Έναν εικονικό βοηθό που μπορεί να απαντά σε συχνές και συνηθισμένες ερωτήσεις πελατών, προτείνει στους ξενοδόχους η εταιρεία Cactus από τη Θεσσαλονίκη μέσα από τη συμμετοχή της στη φετινή Philoxenia.


Η Θεσσαλονικιώτικη εταιρία που αποτελείται από μια πολυσυλλεκτική ομάδα (γραφίστες, άνθρωποι του μάρκετινγκ και κυρίως προγραμματιστές) και ασχολείται με το διαδικτυακό μάρκετινγκ, συμμετέχει μαζί με άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις στο θεματικό περίπτερο «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece): Tourism Edition» που οργανώνει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παρουσιάζει τη λύση του Chatbot, ενός νέου λογισμικού, για ξενοδοχειακές μονάδες. Τα Chatbot είναι ουσιαστικά ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης τα οποία μπορούν να απαντούν σε συχνές και συνηθισμένες ερωτήσεις, εξυπηρετώντας τους πελάτες οποιαδήποτε ώρα. Σχεδιάζονται για να δίνουν απαντήσεις με βάση ένα συγκεκριμένο σενάριο διαλόγου, το οποίο βασίζεται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης και μπορεί να αφορά πωλήσεις ή customer care.

Όπως δήλωσε στο TyposThes. ο Ανέστης Σταμάτης υποψήφιος διδάκτορας στο ΠΑΜΑΚ και ο άνθρωπος που ξεκίνησε την Cactus, πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαλείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον ξενοδόχο με δύο τρόπους: Αφενός απαντώντας σε ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι πελάτες του και αφετέρου κάνοντας διαλόγους με το προσωπικό για λόγους εκπαίδευσης. Αναφέρει ότι το Chatbot μπορεί να είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις που για παράδειγμα ένας τουρίστας που διαμένει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου δεν θέλει να ενοχλήσει την ρεσεψιόν με κάποια ερώτηση επειδή μπορεί να είναι αργά το βράδυ ή μπορεί το συγκεκριμένο κατάλυμα να μην έχει όλες τις ώρες ρεσεψιόν. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να λάβει απάντηση στο ερώτημά του από το Chatbot. Από την άλλη ο ξενοδόχος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο «βοηθό» για να κάνει διαλόγους με το προσωπικό. Σε περιπτώσεις καταλυμάτων που δουλεύουν σεζόν για παράδειγμα, το καινούριο προσωπικό μπορεί στην αρχή να έχει πολλές ερωτήσεις. Αντί λοιπόν να ρωτάει διαρκώς τον ξενοδόχο απασχολώντας τον από άλλες εργασίες, μπορεί να βρει απαντήσεις στο Chatbot. Έτσι ο ξενοδόχος απαλλάσσεται από το καθήκον να απαντά συνεχώς σε τετριμμένες ερωτήσεις και μπορεί να αξιοποιήσει το χρόνο του κάνοντας πιο σημαντικά πράγματα.

Αυτήν την στιγμή το Chatbot που προτείνει η Cactus λειτουργεί στην αγγλική γλώσσα ωστόσο στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να υποστηρίζεται και η ελληνική. Στον τελικό πελάτη μπορεί να φτάσει είτε μέσω του facebook messenger ή οποιασδήποτε πλατφόρμας messenger όπως το Instagram, μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου ή μπορεί το ίδιο το ξενοδοχείο να δημιουργήσει μια εφαρμογή για κινητά δική του. «Φτιάχνουμε έναν πυρήνα ο οποίος μπορεί να επικοινωνεί με πολλά διαφορετικά μέσα», τονίζει ο κ. Σταμάτης ενώ σημειώνει ότι είναι εύκολο να προσθέσει κανείς ή να αλλάξει κάποια από τις πληροφορίες που παρέχει το Chatbot.

«Θέλουμε να δώσουμε ένα πολύ σύγχρονο εργαλείο στις επιχειρήσεις. Η αγορά θα πάει προς τα εκεί. Θα δούμε πολλούς ευφυείς πράκτορες, chatbot, στην αγορά που θα μπορούν να λύνουν καθημερινά προβλήματα», λέει ο κ. Σταμάτης, ενώ θεωρεί ότι αποτελούν κίνητρο για τις επιχειρήσεις και από πλευράς μείωσης του κόστους λειτουργίας.

Επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει εφαρμογή και σε άλλους κλάδους. Μεγάλες αεροπορικές εταιρίες λύνουν απορίες μέσω διαδικτύου. Όταν βλέπουμε σε μια ιστοσελίδα κάτω δεξιά να γράφει chat, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πολλές φορές πίσω από αυτό μπορεί να μην υπάρχει άνθρωπος, αλλά μηχανή που απαντά αυτόματα, τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αυτήν τη στιγμή τα Chatbot έχουν ήδη μπει στη ζωή μας αλλά σε πολύ κλειστά προβλήματα. Δεν μπορείς δηλαδή να τα ρωτήσεις οτιδήποτε.

«Είναι κάτι που υπάρχει ως ιδέα αρκετές δεκαετίες. Αλλά πλέον είμαστε σε μια εποχή που αρχίζουν να μοιάζουν πάρα πολύ με την πραγματικότητα του ανθρώπου. Άρα φτάνουμε στο σημείο που κάποιος δεν θα καταλαβαίνει ότι μιλάει με μηχανή και όχι άνθρωπο», προσθέτει.πηγη:https://www.typosthes.gr/
Ο Παργινός που συστήνει το Chatbot στα ξενοδοχεία. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2019 Rating: 5 Ένας εικονικός βοηθός που λύνει απορίες και απαντά στα ερωτήματα των πελατών Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ Έναν εικονικό βοηθό που μπορεί να απαντά...

Αντιδρασεις:

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: