728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γύρω γύρω αγωγοί και η Ήπειρος χωρίς φυσικό αέριο!




Μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή ο αγωγός ΙGB θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ελλάδα στην Βουλγαρία. Ο αγωγός θα τροφοδοτεί την γείτονα χώρα από τον ΤΑP. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 18 μηνών. Ο νέος αγωγός θα έχει μήκος 182 χιλιόμετρα και το κόστος κατασκευής θα ανέλθει στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Ο TAP που από την Ελλάδα διακλαδώνεται στην Αλβανία μπαίνει σύντομα σε εμπορική λειτουργία. Βρίσκεται μια ανάσα από την Ήπειρο όμως η Ήπειρος είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που θα συνεχίσει να μην διαθέτει φυσικό αέριο με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Ο ΤΑΡ ουσιαστικά αντικατέστησε τον ελληνοιταλικό αγωγό που είχε σχεδιαστεί να καταλήγει στις ακτές της Θεσπρωτίας και είχε ξεκινήσει σε επίπεδο σχεδιασμού πολλά χρόνια νωρίτερα.

Η υλοποίηση του έργου δεν κατέστη εφικτή όχι μόνο λόγω των αντιδράσεων που ανέκυψαν την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων αλλά και εξ αιτίας των γενικότερων αλλαγών που επήλθαν μεταξύ συμφωνιών κρατών και μεγάλων εταιριών.

Παρότι ως έργο μένει πάντα στον σχεδιασμό με εγκεκριμένη πλέον την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δεν φαίνεται τελικά πως είναι απ’ αυτά που θα προχωρήσουν σύντομα.

Ως εκ τούτου η Ήπειρος δεν μπορεί να ελπίζει σε διασύνδεσή της με αγωγό φυσικού αερίου παρότι ο ΤΑΡ που είναι ο πιο κοντινός φτάνει μέχρι την Καστοριά..






Γύρω γύρω αγωγοί και η Ήπειρος χωρίς φυσικό αέριο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5 Μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή ο αγωγός ΙGB θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ελλάδα στην Βουλγαρία. Ο αγωγός θα τροφοδοτεί την γείτονα χώ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: