728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ηλεκτρονικά διόδια στην Ολυμπία Οδό




Αδεια για την ανάπτυξη του υβριδικού συστήματος διοδίων έλαβε η Ολυμπία Οδός από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως προκύπτει, η εταιρεία θα εγκαταστήσει «ηλεκτρονικές πύλες» σε όλους τους κόμβους μέχρι το Ρίο, οι οποίοι θα αναγνωρίζουν τον πομποδέκτη της εταιρείας και θα αφαιρούν από τη χρέωση των διοδίων το ποσό που αντιστοιχεί στο κομμάτι που ο οδηγός δεν έχει διανύσει. Στόχος του συστήματος είναι να γίνεται πραγματική χιλιομετρική χρέωση στους οδηγούς.

Σύμφωνα με την απόφαση, το υβριδικό σύστημα συλλογής διοδίων βασίζεται στην τοποθέτηση «ηλεκτρονικών πυλών» οι οποίες θα «διαβάζουν» τον πομποδέκτη O-pass της Ολυμπίας Οδού. Ως κατασκευή, οι «πύλες» είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο το οποίο περιλαμβάνει κεραία τεχνολογίας DSRC για την «ανάγνωση» των πομποδεκτών σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος.

Ταυτόχρονα, περιλαμβάνει και δύο ειδών κάμερες: κάμερα καταγραφής της πινακίδας οχήματος, για ταυτοποίηση του οχήματος σε περίπτωση μη ανάγνωσης πομποδέκτη και μη παροχή πίστωσης (π.χ. λόγω μη τοποθέτησης / μη ορθής τοποθέτησης πομποδέκτη), και κάμερα βίντεο, ως εφεδρεία σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση κάποιου οχήματος.

Με τον τρόπο αυτό η Ολυμπία Οδός ελπίζει ότι θα μπορεί να «πιάσει» τα οχήματα των οποίων οι πινακίδες είναι πολύ φθαρμένες ή (παράνομα) καλυμμένες από κάποιο υλικό (λ.χ. φιμέ πλεξιγκλάς), που τις καθιστά μη αναγνώσιμες.






Ηλεκτρονικά διόδια στην Ολυμπία Οδό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2019 Rating: 5 Αδεια για την ανάπτυξη του υβριδικού συστήματος διοδίων έλαβε η Ολυμπία Οδός από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως προκύπτει, η εταιρεία θ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: