728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έταζαν αναδρομικά κι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ




Και στα Γιάννινα είχε χτυπήσει η εγκληματική οργάνωση που έταζε αναδρομικά συντάξεων και επιδοτήσεις ΕΣΠΑ. Τέλος στη δράση της είχε βάλει η Ασφάλεια Μεσολογγίου.

Τον περασμένο Ιούνιο είχαν συλληφθεί συνολικά δεκαπέντε ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος αρχηγός της, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας για παρόμοια αδικήματα.

Παράλληλα, είχαν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας σαράντα επτά περιφερειακών μελών της οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα 24 ανδρών και 23 γυναικών.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας εξιχνιάστηκαν άλλες 18 απάτες που είχαν διαπράξει σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στα Γιάννινα.

Η δράση της οργάνωσης είχε αναπτυχθεί γεωγραφικά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπου οι αστυνομικοί είχαν εξιχνιάσει αρχικά συνολικά (65) περιπτώσεις απάτης, κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που αγγίζει τις (600.000) ευρώ περίπου.

Πιο συγκεκριμένα, είχαν εξιχνιασθεί απάτες σε βάρος επιχειρηματιών, ιερέων και άλλων πολιτών, στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό, στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλλονιά, στα Ιωάννινα, στη Θεσσαλία, στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, στην Εύβοια, στην Αττική, στην Λακωνία, στην Αρκαδία, στη Μυτιλήνη, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στην Ρόδο, στην Κω και σε άλλα νησιά στα Δωδεκάνησα.

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψαν τα εξής:

Ο 42χρονος αρχηγός αφού λάμβανε από τα υπόλοιπα βασικά μέλη της οργάνωσης τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων, επικοινωνούσε μαζί τους και παρουσιαζόταν συνήθως ως διευθυντής τραπεζικού καταστήματος, ενημερώνοντάς τους ότι είναι δικαιούχοι σημαντικών χρηματικών ποσών, προερχόμενων από:

προγράμματα Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων (ΕΣΠΑ) για ανακαίνιση τουριστικών καταλυμάτων και συντήρηση ιερών ναών,

αναδρομικά του Ταμείου κληρικών (πρώην ΤΑΚΕ),

επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια αποκατάστασης καταστροφών σε οικίες και επιχειρήσεις σε σεισμόπληκτες περιοχές.

Στη συνέχεια με το πρόσχημα πληρωμής σχετικών φόρων από τα θύματα και αναφέροντάς τους παράλληλα ότι η προθεσμία ανάληψης των χρηματικών ποσών των επιδοτήσεων έχει λήξει προ αρκετού καιρού και ότι μέσα στην ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η οριστική διαγραφή τους, τους έπειθε να καταθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.




Έταζαν αναδρομικά κι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2019 Rating: 5 Και στα Γιάννινα είχε χτυπήσει η εγκληματική οργάνωση που έταζε αναδρομικά συντάξεων και επιδοτήσεις ΕΣΠΑ. Τέλος στη δράση της είχε βάλει...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: