728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τσελέντης για σεισμό στην Αλβανία: Θα έχουμε και άλλους μετασεισμούς και άλλες καταρρεύσεις

«Αν συμβεί κάτι στην Ελλάδα θα είναι τυχαίο γεγονός»





«Πριν δύο μήνες είχαμε 5,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Τότε είχα πει ότι η περιοχή αυτή έχει πολύ μεγάλα ρήγματα, είχε να κάνει από το 1926 τέτοιο σεισμό στην Αλβανία και ότι υπάρχει θέμα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με αυτόν το σεισμό ο οποίος προκάλεσε πολλούς νεκρούς αλλά το θέμα είναι ότι επειδή τα κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση, θα έχουμε και άλλους μετασεισμούς που θα προκαλέσουν και άλλες καταρρεύσεις. Τα κτίρια είναι επιβαρυμένα, αυτό πρέπει να προσέξουμε».

Αυτό είπε μιλώντας στον Real fm 97,8 ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης για τα 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία που σκότωσε, μέχρι στιγμής, 13 ανθρώπους.


«Η Αλβανία είναι σε άθλια κατάσταση, ο αντισεισμικός κανονισμός είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τον ελληνικό. Σε πάρα πολλά κτίρια έχουν γίνει πολεοδομικές παρεμβάσεις. Στο ξενοδοχείο το οποίο έπεσε άκουσα ότι είχαν κόψει κολόνες» δήλωσε.


Ο κ. Τσελέντης τόνισε ότι ο σεισμός της Αλβανίας δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο. «Αν συμβεί κάτι στην Ελλάδα, δεν έχω κάτι στα χέρια μου, θα είναι ένα τυχαίο γεγονός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Άκης Τσελέντης επιτέθηκε σε όσους κάνουν σεισμικές εκτιμήσεις χωρίς να είναι σεισμολόγοι. «Έχουμε εξαιρετικούς σεισμολόγους από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας αλλά δυστυχώς βγαίνουν άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, κάνουν εκτιμήσεις και προκαλούν πανικό. Ναι ρε φίλε, έχει συμβεί κάτι τέτοιο, πες το διακριτικά, πες το κομψά. Αφού δεν είσαι σίγουρος και είναι 10% πιθανότητα, δεν υπάρχει λόγος να ξεσηκώσεις τον κόσμο» είπε.






Τσελέντης για σεισμό στην Αλβανία: Θα έχουμε και άλλους μετασεισμούς και άλλες καταρρεύσεις Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5 «Αν συμβεί κάτι στην Ελλάδα θα είναι τυχαίο γεγονός» «Πριν δύο μήνες είχαμε 5,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Τότε είχα πει ότι η περ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: