728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ολοκληρώθηκε η σεισμική έρευνα στα Ιωάννινα, ως το 2021 η γεώτρηση




Τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των 11 συνολικά παραχωρήσεων στον ελλαδικό χώρο παρουσίασε η ΕΔΕΥ μιλώντας από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Economist που διοργανώθηκε στην Κύπρο. Η κοινοπραξία Repsol - Energean, όπως έγινε γνωστό ολοκλήρωσε τη συλλογή σεισμικών δεδομένων στα Ιωάννινα χωρίς καμία απολύτως βλάβη ή επίπτωση στο περιβάλλον και σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία της αποκατάστασης. Η αποτίμηση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από τις σεισμικές έρευνες αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Στην κοινοπραξία ως γνωστόν που ερευνά το οικόπεδο των Ιωαννίνων στο οποίο περιλαμβάνεται και τμήμα του Νομού Θεσπρωτίας μετέχει η ελληνική Energean έχει το 40%, με το υπόλοιπο 60% να ανήκει στην ισπανική Repsol που είναι και operator.

Το δεύτερο οικόπεδο στην Ήπειρο που περιλαμβάνεται περιοχές της Άρτας, της Πρέβεζας και ένα μικρό τμήμα στα νότια του νομού Ιωαννίνων θα ερευνηθεί από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς, αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών αναφορικά με τις θαλάσσιες και χερσαίες παραχωρήσεις και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των γεωτρήσεων για την επόμενη τριετία σημειώνοντας ότι προοδευτικά οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν από το Κατάκολο και τον Πατραϊκό και μέχρι το 2021 υπάρχει η προσδοκία να ξεκινήσουν και στα Ιωάννινα.

Ο κ. Μπασιάς τοποθετήθηκε απαντώντας σε σχόλιο ομιλητή για την ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος στον ελλαδικό χώρο υπογραμμίζοντας ότι «θα ήταν αφέλεια να κάνουμε λόγο για μεγάλα κοιτάσματα από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει ακόμη γεωτρήσεις. Όταν οι ανάδοχοι ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εργασίες, σε βάθος πενταετίας, τότε θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε με βεβαιότητα αν οι θετικές προοπτικές που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής μπορούν να καταλήξουν σε κοιτάσματα τα οποία θα είναι και εμπορικά εκμεταλλεύσιμα».






Ολοκληρώθηκε η σεισμική έρευνα στα Ιωάννινα, ως το 2021 η γεώτρηση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5 Τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των 11 συνολικά παραχωρήσεων στον ελλαδικό χώρο παρουσίασε η ΕΔΕΥ μιλώντας από το βήμα του 15...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: