728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

1.578 θέσεις κοινωφελούς στην Περιφέρεια και τους 18 Δήμους της Ηπείρου




Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να δεχθεί τις αιτήσεις των ανέργων που θα απασχοληθούν για το επόμενο οκτάμηνο το ταχύτερο δυνατό. Μέσω της νέας προκήρυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και στους 18 Δήμους θα δημιουργηθούν 1578 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων. Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σαφώς δεν αποτελούν λύση για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της ανεργίας.

Ωστόσο δίνουν πρόσκαιρη ανακούφιση σε εκατοντάδες ανέργους ενώ δίνουν τεράστια ανάσα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς μπορούν να καλύψουν τεράστιες ανάγκες και να ανταποκριθούν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους.

Το νέο πρόγραμμα θα απευθύνεται σε μακροχρόνια άνεργους και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Οι βασικές αυτές ειδικότητες αφορούν: Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, μαγείρων οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις των Φορέων.

Στην Ήπειρο οι θέσεις που θα προκηρυχθούν ανέρχονται στις 1578 εκ των οποίων οι 312 είναι στην Περιφέρεια και οι υπόλοιπες στους 18 Δήμους.

Αναλυτικά

ΑΡΤΑΙΩΝ ΑΡΤΑΣ 125

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 28

ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 37

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 42

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ 91

ΣΟΥΛΙΟΥ 37

ΦΙΛΙΑΤΩΝ 28

ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 28

ΔΩΔΩΝΗΣ 46

ΖΑΓΟΡΙΟΥ 19

ΖΙΤΣΑΣ 60

ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 422

ΚΟΝΙΤΣΑΣ 46

ΜΕΤΣΟΒΟΥ 28

ΠΩΓΩΝΙΟΥ 46

ΖΗΡΟΥ 64

ΠΑΡΓΑΣ 46

ΠΡΕΒΕΖΗΣ 73






1.578 θέσεις κοινωφελούς στην Περιφέρεια και τους 18 Δήμους της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2019 Rating: 5 Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Ερ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: