728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρόταση Από Το Δήμο Πάργας Για Το Παλαιό Νηπιοτροφείο Στην Πάργα Και Το Παλαιοσχολείο Στο Καστρί





Στην αποκατάσταση και επανάχρηση δύο εμβληματικών δημοτικών κτιρίων για το Φανάρι και την Πάργα, μετατρέποντάς τα σε χώρους πολιτισμού και εκθετήρια, προχωρά η δημοτική αρχή Πάργας.
Το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε την υποβολή αιτήματος ένταξης στο πρόγραμμα με τίτλο «Ανέγερση και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων» στο πλαίσιο της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ V του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», πρόγραμμα το οποίο θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται για το παλαιό Νηπιοτροφείο στην Πάργα και το Παλαιοσχολείο στο Καστρί.
Το πρόγραμμα αφορά εμβληματικά δημοτικά κτίρια άνω των 100 τ.μ., εντός οικισμών, τα οποία έχουν πολιτιστικό-ιστορικό-αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ή επίδραση στην κοινωνική ιστορία.
Για τα δύο κτίρια υπάρχουν στο αρχείο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κάποιες μελέτες, που ασφαλώς θέλουν επικαιροποίηση, ωστόσο δίνουν μία “ωριμότητα” στο έργο.
Τα δύο κτίρια θα πρέπει επίσης να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση, ενώ αναμένεται να “αγκαλιαστούν” από τις τοπικές κοινωνίες.






Πρόταση Από Το Δήμο Πάργας Για Το Παλαιό Νηπιοτροφείο Στην Πάργα Και Το Παλαιοσχολείο Στο Καστρί Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5 Στην αποκατάσταση και επανάχρηση δύο εμβληματικών δημοτικών κτιρίων για το Φανάρι και την Πάργα, μετατρέποντάς τα σε χώρους πολιτ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: