728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Περισσότεροι σταθμοί και ακριβότερα διόδια στην Εγνατία Οδό…




Νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό αλλά και αυξήσεις στις τιμές τους προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Οι αυξήσεις θα κινούνται σε ορθολογικά επίπεδα, είπε, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε άλλες διευκρινίσεις. Επίσης δεν ξεκαθάρισε αν θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση του μεγάλου οδικού άξονα ή θα ακυρωθεί και θα προκηρυχθεί καινούριος. Όπως προκύπτει πάντως από τις δηλώσεις του Υπουργού οι αυξήσεις στα διόδια είναι θέμα χρόνου καθώς είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ.

«Ο ίδιος προσωπικά, στις πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε με τον Υπουργό Οικονομικών τον κύριο Σταϊκούρα, είπαμε στην τρόικα ότι εμείς θέλουμε η Εγνατία να παραχωρηθεί, αλλά πρέπει να γίνει αυτό με όρους διαφάνειας και όρους οι οποίοι είναι λογικοί και έχουν κάποια ορθολογικότητα.

Δηλαδή δεν μπορούμε ξαφνικά έναν αυτοκινητόδρομο που έχει τα προβλήματα που έχει, που έχει να συντηρηθεί πάρα πολλά χρόνια, που δεν έχει ΣΕΑ, να πάμε και να διπλασιάσουμε ξαφνικά το κόστος των διοδίων.

Θα βάλουμε τα διόδια, αλλά η αύξηση θα είναι ορθολογική. Και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία τέτοια διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ και με την καινούργια ηγεσία της Εγνατίας Α.Ε.», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.

Στη συνέχεια σχολίασε ότι “η κυβέρνηση του Σαμαρά 2012-15 είχε συμφωνήσει με την τρόικα στη λειτουργία 18 σταθμών διοδίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν τους διπλασίασε και μάλιστα φτάσαμε στο σημείο να έχουν κατασκευαστεί σταθμοί διοδίων, αλλά παίζαμε το κρυφτούλι με τους θεσμούς και ενώ τους κατασκευάζαμε τους σταθμούς διοδίων, ενώ είχαμε υπογράψει τις ΚΥΑ, τελικά οι σταθμοί διοδίων ποτέ δεν λειτούργησαν. Και ρίξαμε το μπαλάκι 5 μέτρα πιο μπροστά στην επόμενη κυβέρνηση”.

Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία Οδός βρίσκεται σε φάση αποκρατικοποίησης, ωστόσο παραμένει άγνωστο, εάν θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός, θα τροποποιηθεί ή και ακυρωθεί.






Περισσότεροι σταθμοί και ακριβότερα διόδια στην Εγνατία Οδό… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2019 Rating: 5 Νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό αλλά και αυξήσεις στις τιμές τους προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλή...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: