728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάργας Ευθύμης Παππάς, στον Prisma 91,6 για τις επιπτώσεις από την πτώχευση της Thomas Cook και την καλοκαιρινή σεζόν



Για τον αντίκτυπο που έχει η πτώχευση της Thomas Cook στην Πάργα, αλλά και μία αποτίμηση της τουριστικής περιόδου έκανε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 o πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ευθύμης Παππάς.

Όπως ανέφερε υπήρχαν προγενέστερες πληροφορίες για ενδεχόμενο πτώχευσης της εταιρείας, ωστόσο πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ελπίζαμε ότι δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο γιατί είναι κακό για όλους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς υπάρχουν συνάδελφοι που πιστεύω ότι έχασαν πάρα πολλά χρήματα.

Στο ερώτημα αν θα τραυματιστεί τουριστικά η Πάργα με το κλείσιμο της εταιρείας για την νέα καλοκαιρινή περίοδο, ανέφερε ότι γίνονται ήδη ενέργειες να καλυφθεί το κενό αυτό που δημιούργησε η Thomas Cook, με την αναπλήρωση συμβολαίων από άλλους Tour operator και σε αυτό το κομμάτι δουλεύει και η ένωση μας.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της τουριστικής περιόδου, ανέφερε ότι η Πάργα φέτος κινήθηκε σε επίπεδα που συγκράτησε τον τουρισμό, υπήρχε στην αρχή της σεζόν ο φόβος, λόγω του ότι έχουν ανοίξει νέες αγορές όπως Τουρκίας, Αιγύπτου, Τυνησίας, οι οποίες είναι ανταγωνιστικές και αφορούν τη Μεσόγειο Θάλασσα που είναι μεγάλος προορισμός για Βόρειες χώρες, όμως πιστεύω χωρίς να έχω τα τελικά αποτελέσματα, που θα τα γνωρίζουμε ακριβώς σε ένα μήνα, η Πάργα κατάφερε να προχωρήσει όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χωρίς πρόβλημα.

“Θετικό είναι για μας ότι αναπτύσσονται αγορές κοντά στην Πάργα, οι οποίες ξεκινούν από τα Σύβοτα και φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα και αυτό βοηθάει πάρα πολύ σε μία τουριστική αποσυμφόρηση, αλλά όπως είπα και στον υφυπουργό τουρισμό κ. Κόνσολα, δεν φτάνουν μόνο οι επιχειρήσεις, αλλά χρειάζεται και μία προσπάθεια της πολιτείας ώστε βασικές υποδομές της πόλης να συμβαδίζουν με την ποιότητα των καταλυμάτων την οποία παρουσιάζουν τα τελευταία.

Έχουμε δημιουργήσει ένα δυνατό brand, αυτό δεν έγινε στην τύχη μετά από πολλή προσπάθεια των συναδέλφων μας, καθώς πλέον απευθυνόμαστε σε ποιοτικό τουρισμό και μόνο σε αυτόν.”

Επίσης στις επαφές μας είχαμε μεγάλη βοήθεια από τον τοπικό βουλευτή κ. Στέργιο Γιαννάκη, ο οποίος αρχικά μας δέχτηκε στο γραφείο του και σε χρόνο-ρεκόρ κανόνισε την συνάντηση με τον υφυπουργό τουρισμού, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά μας.

Όσον αφορά τη συνεργασία με τον δήμαρχο Πάργας κ. Ζαχαριά, ανέφερε ότι από την προεκλογική περίοδο το θέμα του τουρισμού το άνοιξες αυτούς που έχουν σχέση με αυτόν και από τη στιγμή που ανέλαβε τη δημαρχία έχει κάνει τέτοιες κινήσεις που μας έδωσε το δικαίωμα να ασχοληθούμε για το καλό της περιοχής μας χωρίς να έχουμε προβλήματα, για αυτό και στην αποστολή μας στο Υπουργείο ήταν και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πιτσαρός και η δημοτική σύμβουλος Ρούλα Τζαβάρα.

“Αναφορικά με την καθαριότητα η δημοτική αρχή κατάφερε να είναι σε τέτοιο επίπεδο αντάξια του επιπέδου των υπηρεσιών μας, κάνοντας πολύ μεγάλη προσπάθεια και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος και από αυτά που γνωρίζω επειδή οι δομές δεν ήταν έτοιμες, δεν ήταν έτοιμοι οι κωδικοί πληρωμής, έβαλαν και από την τσέπη τους για να καταφέρουν να την διατηρήσουν καθαρή, γιατί ποιοτικός τουρισμός σημαίνει ότι προσφέρει υπηρεσίες όπως στην αρχή έτσι και στο τέλος μία σεζόν.”










πηγη:https://www.lefkadatoday.gr/
Ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάργας Ευθύμης Παππάς, στον Prisma 91,6 για τις επιπτώσεις από την πτώχευση της Thomas Cook και την καλοκαιρινή σεζόν Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019 Rating: 5 Για τον αντίκτυπο που έχει η πτώχευση της Thomas Cook στην Πάργα, αλλά και μία αποτίμηση της τουριστικής περιόδου έκανε στο απογευματινό...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: