728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τι ζήτησαν οι ξενοδόχοι από τον Υπουργό




Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δεκαέξι αιτήματα έθεσαν στον Υπουργό Τουρισμού οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων.

Οι ξενοδόχοι ζήτησαν τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να δίνει την δυνατότητα δημιουργίας Οργανισμού Προβολής και Προώθησης του Τουρισμού ανά Περιφέρεια ή Περιφερειακή Ενότητα.

Επίσης, κρίνεται επιβεβλημένη η αλλαγή του ετεροχρονισμένου νόμου (από 15ετίας) του ΕΟΤ για την διαχείριση των κονδυλίων ΕΣΠΑ που αναφερόταν στην τουριστική προβολή των Νομαρχιών και σήμερα αναφέρεται στην τουριστική προβολή των Περιφερειών.

Ζήτησαν επίσης την δημιουργία λιμναίου ταμείου και υδατοδρομίου στην λίμνη κάτι που για την Ένωση Ξενοδόχων αποτελεί προτεραιότητα.

Στην ατζέντα η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, όπως επίσης η ολοκλήρωση του Ε-65, η δημιουργία της σιδηροδρομικής Εγνατίας, σύνδεση της Ηπείρου με το φυσικό αέριο, έργα υποδομών που όταν ολοκληρωθούν θα δώσουν σημαντική ώθηση στον προορισμό και τις επιχειρήσεις μας.

Οριστική Διευθέτηση σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την ΠΟΞ του θέματος των πνευματικών δικαιωμάτων, να γνωρίζει και ο πιο μικρός επαγγελματίες ποιους πρέπει να πληρώσει και πόσο.

Πλήρης ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων (airbnb), να υπάρχει ξεκάθαρο θεσμικό και νομικό πλαίσιο, αλλά και φορολογία ανάλογη των ξενοδοχειακών μονάδων ή των ενοικιαζόμενων δωματίων. Επίσης μεγαλύτερος έλεγχος στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για ενοικιάσεις στις οποίες δεν εκδίδονται τα νόμιμα παραστατικά και δημιουργείται με αυτό τον τρόπο αθέμιτος ανταγωνισμός, αλλά και απώλεια εσόδων για το κράτος.

Μεγαλύτερη προβολή από τον ΕΟΤ της ενδοχώρας και του ορεινού όγκου της χώρας μας.

Να θεσμοθετηθεί συγκεκριμένο ποσοστό επί της συνολικής δαπάνης που διατίθεται για το τουριστικό marketing της χώρας μας , το οποίο θα αφορά τους ορεινούς όγκους και τις δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν σε λίμνες, βουνά, ποτάμια και θα στοχεύουν σε συγκεκριμένες αγορές που τους ενδιαφέρουν οι εναλλακτικές διακοπές στην ενδοχώρα.

Στρατηγικός σχεδιασμός από τον ΕΟΤ για τη δημιουργία πιστοποιημένων μονοπατιών σε όλους του ορεινούς όγκους, τα οποία θα έχουν την κατάλληλη σηματοδότηση αλλά και την ανάλογη προβολή και σε συνδυασμό με τη δημιουργία σύγχρονων ορεινών καταφυγίων θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Trekking και του Hiking και θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη περιοχές που ακόμη είναι τουριστικά υποανάπτυκτες. Η Περιφέρεια Ηπείρου δημιουργεί ήδη το EpirusTrail , ένα ορειβατικό μονοπάτι 360 χιλ που αρχίζει από τον Γράμμο ( Ελλήνο-Αλβανικά σύνορα) και περνά από Κόνιτσα, Ζαγόρι , Μέτσοβο και τελειώνει στα Τζουμέρκα, θα πρέπει το συγκεκριμένο μονοπάτι να αποτελέσει οδηγό και για τα υπόλοιπα, αλλά και για τον συντονισμό μεταξύ Περιφερειών, Δήμων και των αρμόδιων φορέων.

Την θεσμοθέτηση άδειας αλιείας στα ποτάμια και λιμναία ύδατα για την ανάπτυξη της τουριστικής αλιείας ( Flyfishingκλπ,) σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Γεωργίας.

Στις διακρατικές συμφωνίες που συνάπτουμε με τις γειτονικές χώρες σχετικά με την Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια), να συμπεριληφθούν και οι μετακινήσεις σχολείων για εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές εκδρομές. Η περιοχή μας έχει όλες τις κατάλληλες υποδομές για την υποδοχή σχολικών εκδρομών καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, αλλά και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ήδη στην Κόνιτσα θα λειτουργήσει από τον προσεχή Οκτώβριο σχολή που θα παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα σε όσους θέλουν πιστοποίηση σε outdoor activities (Οδηγοί Βουνού, Αναρρίχηση, Rafting, Kayak, αλεξίπτωτο πλαγιάς και fly fishing). Θα θέλαμε τη μεσολάβηση σας και επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού ώστε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα να είναι πλήρως προσαρμοσμένα με τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και να συζητήσουμε μαζί του για την δυνατότητα οι σχολές στην Κόνιτσα να αποτελέσουν παράρτημα της ΓΓΑ.

Μείωση της γραφειοκρατίας για τη δημιουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων. Δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης επιχειρηματιών και εταιρειών σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την ΠΟΞ για παροχή Νομικών Συμβουλών και γενικότερα συμβουλευτική, ειδικά για μικρές επιχειρήσεις που πολλές φορές νοιώθουν πλήρως απροστάτευτες και παραμελημένες.

Διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου Τουρισμού ανά διετία σε συνεργασία με το Υπ. Τουρισμού και τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα Επιμελητήρια. Τα Ιωάννινα ως προορισμός τεσσάρων εποχών, μία από τις πιο δυνατές περιοχές της ενδοχώρας, έχοντας την υποδομή και την εμπειρία να διοργανώσουν ένα τέτοιο συνέδριο, μπορούν να αναλάβουν μία τέτοια πρόκληση και να τα καταφέρουν.

Την μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Την εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Την προώθηση του αναγνωστικού τουρισμού.






Τι ζήτησαν οι ξενοδόχοι από τον Υπουργό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 07, 2019 Rating: 5 Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δεκαέξι αιτήματα έθεσαν στον Υπουργό Τουρισμού οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων. Οι ξενοδόχοι ζήτησαν τροποποίηση της ν...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: