728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μεγάλες εταιρείες δεσμεύθηκαν να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία για το κλίμα τους τελευταίους δύο μήνες





Σχεδόν 90 μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς από τα τρόφιμα ως το τσιμέντο και τις τηλεπικοινωνίες δεσμεύθηκαν να περιορίσουν την έκλυση αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σε μια νέα εκστρατεία που έχει στόχο να ωθήσει τις πολυεθνικές προς ένα μέλλον με χαμηλό διοξείδιο του άνθρακα.

Ο συνασπισμός We Mean Business ανακοίνωσε ότι δεκάδες εταιρείες έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία τους τελευταίους δύο μήνες.

«Τώρα χρειαζόμαστε πολλές περισσότερες εταιρείες να ενταχθούν στο κίνημα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αγορά αλλάζει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο συνασπισμός ξεκίνησε τον Ιούνιο και οι 28 πρώτες εταιρείες ανακοίνωσαν την ένταξή τους σε αυτόν ένα μήνα αργότερα. Τώρα ο We Mean Business γνωστοποίησε ότι έχουν ενταχθεί σε αυτόν 87 εταιρείες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιες από αυτές έχουν συμφωνήσει να πετύχουν ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050. Άλλες περιορίστηκαν να συμμορφωθούν με τον στόχο του περιορισμού της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.

Ωστόσο, οι δεσμεύσεις του συνασπισμού αυτού είναι πολύ μικρές σε σχέση με την αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάποιοι ειδικοί έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το αν μεγάλες εταιρείες, που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και είναι δεσμευμένες στην αύξηση των κερδών των μετόχων τους, θα μπορέσουν να κάνουν τις ριζικές επενδύσεις που χρειάζονται για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή.

Ο Γκουτέρες θεωρεί τον ιδιωτικό τομέα κρίσιμης σημασίας, ώστε να αναληφθούν και άλλες δεσμεύσεις στη σύνοδο κορυφής που διοργανώνει ο ΟΗΕ αύριο, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, και η οποία έχει στόχο να ενισχύσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.





Μεγάλες εταιρείες δεσμεύθηκαν να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2019 Rating: 5 Έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία για το κλίμα τους τελευταίους δύο μήνες Σχεδόν 90 μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: