728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ινδικό ενδιαφέρον για τα 23 κρατικά αεροδρόμια




Το ενδιαφέρον της GMR, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ινδίας για την εξαγορά των 23 αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων αποκαλύπτει το ypodomes, επικαλούμενο μάλιστα πηγές της ίδιας της εταιρείας. Τονίζει ότι το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και οι Ινδοί αναμένουν τα έγγραφα προκειμένου να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes, πριν από περίπου ένα μήνα, αντιπροσωπεία της GMR επισκέφθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Εκεί, του εκδήλωσαν το ενδιαφέρον του Ινδικού Ομίλου για συμμετοχή σε ένα πιθανό διαγωνισμό. Αυτό είναι άλλωστε ένα σημαντικό μήνυμα για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα από νέες, ανερχόμενες αγορές, όπως αυτή της Ινδίας.

Η GMR σε κοινοπραξία με έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς ομίλους της χώρας, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, έχουν αποκτήσει μετά από διεθνή διαγωνισμό, το έργο-παραχώρηση για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, στο οποίο οι Ινδοί θα είναι οι operators. Επίσης από κοινού κατέβηκαν και σε αντίστοιχο διαγωνισμό για το Αεροδρόμιο Βελιγραδίου στο οποίο τελικά επικράτησε η VINCI.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ypodomes το περίπτερο της Ινδίας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης συγκοινωνιακών υποδομών στη χώρα και την σημασία της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει Ινδικές εταιρείες στην ανάπτυξη αντίστοιχων υποδομών.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι, εξήραν και τον σύγχρονο σχεδιασμό στην κατασκευή αεροδρομίων ανά τον κόσμο που συμμετείχε η GMR. Εξέφρασαν δε την επιθυμία και στο αεροδρόμιο του Καστελίου να υπάρξει παρόμοιος παγκοσμίου επιπέδου σχεδιασμός και η χώρα μας να αποκτήσει ένα ισχυρό αεροπορικό «οικοσύστημα».




Ινδικό ενδιαφέρον για τα 23 κρατικά αεροδρόμια Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2019 Rating: 5 Το ενδιαφέρον της GMR, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ινδίας για την εξαγορά των 23 αεροδρομίων της χώρας, μεταξ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: