728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι Πελαργοί που έγιναν … ένα με τους κατοίκους!




Πριν προλάβουν να ανοίξουν τα φτερά τους έχασαν τους γονείς τους. Αυτοί οι τρεις μικροί πελαργοί, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας,βρήκαν την φροντίδα που τους έλειπε στους κατοίκους της περιοχής και έγιναν ένα μαζί τους.

Η μητέρα τους χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο, ενώ ο πατέρας τους «έφυγε» από άγνωστη αιτία. Από τότε λόγω του νεαρού της ηλικίας τους κατέβηκαν από την φωλιά τους ψάχνοντας τροφή, ενώ λόγω της έλλειψης των γονέων δεν μπορούν να αποδημήσουν και έτσι κινδυνεύουν από το κρύο που πλήττει την περιοχή κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Οι κάτοικοι στον Άγιο Νικόλαο από την πρώτη στιγμή περιέθαλψαν τους πελαργούς, ενώ επικοινώνησαν άμεσα και με το Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ».

«‘Έχουμε πάρει χίλια τηλέφωνα και δεν έχει έρθει κάνεις από αυτές τις οργανώσεις. Ερχόμαστε εμείς και τα ταΐζουμε. Οι πελαργοί αυτοί έμειναν εδώ γιατί το ένα από το ζευγάρι το σκότωσε το ρεύμα και το άλλο το βρήκαμε ψόφιο εντελώς τυχαία. Τώρα τα μεγαλώνουμε εμείς γιατί δεν έχει έρθει κανείς να τα πάρει. Πιστεύω θα πετάξουν κάποια στιγμή να φύγουν, να μην μείνουν εδώ το χειμώνα γιατί δεν θα ζήσουν.» μας είπε ο κ. Μιχάλης ο οποίος είναι ένας από τους κατοίκους που φροντίζει τους πελαργούς.

Ο κ. Μιχάλης μιλώντας στην κάμερα του Θεόδωρου Παπάζογλου, τόνισε επίσης το θέμα των καλωδίων υψηλής τάσης που τοποθέτησε πριν λίγο καιρό η ΔΕΗ και τα οποία όπως είπε δεν έχουν την απαραίτητη μόνωση, με κίνδυνο να αποδεκατιστούν οι πελαργοί που πετούν στον Άγιο Νικόλαο και που τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνονται, λόγω του υδροβιότοπου.


Ο λευκοπελαργός είχε επιβλητική παρουσία και αντίκτυπο στον ανθρώπινο πολιτισμό και την λαογραφία, ενώ έχει συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων και αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπητά πτηνά των ανθρώπων της υπαίθρου. Έρχεται την άνοιξη για να φωλιάσει, κοσμώντας με την παρουσία του τα χωριά και τις αγροτικές περιοχές, με την φωλιά του κατασκευασμένη στα υψηλότερα διαθέσιμα σημεία.

Δείτε το βίντεο με πλάνα του Θεόδωρου Παπάζογλου για το mypreveza.gr







\









πηγη:https://www.mypreveza.gr/
Οι Πελαργοί που έγιναν … ένα με τους κατοίκους! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2019 Rating: 5 Πριν προλάβουν να ανοίξουν τα φτερά τους έχασαν τους γονείς τους. Αυτοί οι τρεις μικροί πελαργοί, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας,βρήκαν ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: