728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τμήμα από τον Παρθενώνα έρχεται από το Λούβρο στην Αθήνα

Θα γίνει ανταλλαγή με αρχαία χάλκινα νομίσματα






Σε συμφωνία για μία αρχαιολογική ανταλλαγή έχει προχωρήσει, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, η Ελλάδα με τη Γαλλία. Μάλιστα, αντίστοιχο ρεπορτάζ παρουσιάζουν και οι Times της Μεγάλης Βρετανίας.

Το Μουσείο του Λούβρου αναμένεται να παραχωρήσει στην Ελλάδα ένα τμήμα από τα μάρμαρα του Παρθενώνα που εκτίθεται στο διάσημο μουσείο εδώ και 200 χρόνια. Ωστόσο, πρόκειται για ανταλλαγή και μάλιστα... δανεική, παρά τους αγώνες που έχει κάνει η ελληνική πλευρά εδώ και πολλά χρόνια για επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της γαλλικής κυβέρνησης, υπήρχε πρόταση από την ελληνική πλευρά για επιστροφή του τμήματος για την 200ή επέτειο της Ανεξαρτησίας (της Επανάστασης του 1821) στο 2021.



«Έχει υπάρξει πρόταση από την ελληνική πλευρά και έχει αξιολογηθεί θετικά», δήλωσε σε γαλλικά Μέσα αξιωματούχος της κυβέρνησης. «Οι λεπτομέρειες θα εκπονηθούν από τα αντίστοιχα υπουργεία Πολιτισμού. Πρόκειται για μια προσωρινή ανταλλαγή», πρόσθεσε.

Η κρατική υπηρεσία ANA δήλωσε την Παρασκευή ότι το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα.






Τμήμα από τον Παρθενώνα έρχεται από το Λούβρο στην Αθήνα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2019 Rating: 5 Θα γίνει ανταλλαγή με αρχαία χάλκινα νομίσματα Σε συμφωνία για μία αρχαιολογική ανταλλαγή έχει προχωρήσει, σύμφωνα με τα γαλλικ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: