728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Την Πέμπτη η Ορχήστρα της ΕΡΤ στη Δωδώνη




Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του φιλοξενώντας την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, σ’ ένα μουσικο-θεατρικό αναλόγιο, με τίτλο «Ρέκβιεμ στον Μεγάλο Πόλεμο». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, και ώρα 9 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με θέμα την εμπειρία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την εξέλιξη του 20ού αιώνα σε μια μηχανή απώλειας και καταστροφής, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θεόδωρου Λεμπέση περιπλέκεται αρμονικά με επιλεγμένα θεατρικά κείμενα από το έργο του Γιάννη Σκαραγκά «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα».

Η νέο-ρομαντική ποίηση του Άγγλου φιλέλληνα Rupert Brooke γίνεται ο ονειρικός αντίποδας της ανθρώπινης ικανότητας να προκαλεί φρίκη και θάνατο.

Εκτός από τα μελοποιημένα ποιήματα του Μπρουκ, στο έργο ξεδιπλώνονται σταδιακά οι εκδοχές προσώπων που σχετίζονται με τον Μπρουκ: με τον άντρα, τον πολεμιστή, τον ποιητή.

Πρόκειται για μια άλλη ανάγνωση του θανάτου ενός ανθρώπου αλλά και του θανάτου ενός ολόκληρου κόσμου που, μέσα από τους μεγάλους κλονισμούς του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφήνει πίσω του τεκμήρια καταστροφής αλλά και… ποίησης.

Αφηγητές – Ηθοποιοί: Χριστίνα Αλεξανιάν, Χριστόδουλος Στυλιανού

Mezzo Soprano: Μαργαρίτα Συγγενιώτου

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ. - Ώρα προσέλευσης: 8:30 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη






Την Πέμπτη η Ορχήστρα της ΕΡΤ στη Δωδώνη Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2019 Rating: 5 Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δωδώνης συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του φιλοξενώντας την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, σ’ ένα μουσικο-θεατ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: