728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έκκληση των δύο νοσοκομείων… Άμεση ανάγκη για αίμα




Το πρόβλημα έλλειψης αίματος, που συνήθως εμφανίζεται με ένταση κάθε καλοκαίρι, καλούνται και πάλι να αντιμετωπίσουν το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Και ο μοναδικός τρόπος είναι η έκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν είτε πριν φύγουν είτε επιστρέφοντας από τις διακοπές τους. Οι ανάγκες στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής είναι τεράστιες και οι πρώτες παρενέργειες εμφανείς. Ήδη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν μεταγγίζει στους συνηθισμένους ρυθμούς όσους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία ενώ στο Χατζηκώστα υπάρχει έλλειμμα ακόμη και σε αίμα Α+ , της πιο κοινής δηλαδή ομάδας αίματος.

Πέρυσι, το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα και στα δύο νοσοκομεία της πόλης υπήρχαν ουρές εθελοντών. Αφορμή η τραγωδία στο Μάτι που οδήγησε εκατοντάδες ανθρώπους στην προσφορά αίματος.

Έτσι καλύφθηκαν οι ελλείψεις στα νοσοκομεία χωρίς να ανακύψει η ανάγκη της έκκλησης.

«Είναι κρίμα να περιμένουμε ένα τραγικό γεγονός για να δώσουμε αίμα. Από το πρωί καλούμε αιμοδότες με την πιο κοινή ομάδα αίματος γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Δυστυχώς η προσφορά το διάστημα αυτό μειώνεται, όχι όμως και οι ανάγκες μας», ανέφερε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Αιμοδοσίας στο Χατζηκώστα Χρυσάνθη Καθαροπούλου.

«Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, τα αποθέματα ελάχιστα και οι ασθενείς δεν μπορούν να περιμένουν» τόνισε η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ελευθερία Ζερβού.

Πέραν όλων των άλλων το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εξυπηρετεί και τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών με μεσογειακή αναιμία. Ήδη αδυνατεί να μεταγγίσει στους συνήθεις ρυθμούς και χορηγεί αίμα ανά βδομάδα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους να προσέλθουν και να δώσουν αίμα. Το έλλειμμα που έχουμε είναι μεγάλο και στην περιοχή μας», τόνισε η κ. Ζερβού.

Και σε επίπεδο χώρας τα αποθέματα είναι περιορισμένα ενώ η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη καθώς ορισμένες περιοχές έχουν αποκλειστεί από την αιμοδοσία καθώς εκδηλώθηκαν κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου.






Έκκληση των δύο νοσοκομείων… Άμεση ανάγκη για αίμα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5 Το πρόβλημα έλλειψης αίματος, που συνήθως εμφανίζεται με ένταση κάθε καλοκαίρι, καλούνται και πάλι να αντιμετωπίσουν το Πανεπιστημιακό Ιω...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: