728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ιστορική εκδήλωση του Ν.Ο Πάργας Δ.Τάγια




Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη της Πάργας διοργανώνουμε μια ιστορική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση απο τα 200 χρόνια της φυγής των Παργινών απο την πόλη τους,όταν αυτή πωλήθηκε στον Αλή Πασά απο τους τελευταίους προστάτες της Άγγλους. Το γεγονός αυτό συνοδεύτηκε από την εκταφή των ιερών οστών των προγόνων μας τα οποία πήραν μαζί τους σε σάκους μαζί και τα ιερά κειμήλια των εκκλησιών μας.

Οι ατρόμητες ψυχές των Παργινών προτίμησαν την ξενιτιά απο την δουλεία,εγκατέλειψαν την πατρίδα τους και εγκαταστάθηκαν στην Κέρυρα.Το υπέρτατο αυτό βήμα παραμένει ξεχωριστό παράδειγμα στην νεότερη παγκόσμια ιστορία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσική βραδιά από 100 χορωδούς και μουσικούς καθώς και την αναπαράσταση της φυγής των Παργινών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν και να πλαισιώσουν την εν λόγω ιστορική εκδήλωση ατομικά ή συλλογικά.




Εκ μέρους του Δ.Σ.

Αχιλλεύς Δημάκος.

Πρόεδρος Ναύτικου Ομίλου Παργάς .


Ιστορική εκδήλωση του Ν.Ο Πάργας Δ.Τάγια Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιουλίου 13, 2019 Rating: 5 Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη της Πάργας διοργανώνουμε μια ιστορική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση απο τα 200 χρόνια της φ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: