728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μία μικρή αναφορά για τις μεγάλες εκκρεμότητες στην Ήπειρο!




Μισή μόλις πρόταση για τα μεγάλα έργα στην Ήπειρο και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν περιείχε η ομιλία του νέου Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή ήταν απ’ αυτές που αναμενόταν με ενδιαφέρον. Όμως τελικά για την Ήπειρο ήταν… φτωχή. Τα βασικά ζητήματα για την περιοχή είναι η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα και το βόρειο τμήμα του Ε-65 που θα συνδέσει την Θεσσαλία με την Εγνατία και κατ’ επέκταση την Ήπειρο με την Θεσσαλία. Πρόκειται άλλωστε για ζητήματα που χειρίζεται αποκλειστικά το Υπουργείο.

Μάλιστα τόσο για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά και την σύνδεση με την Πρέβεζα οι μελέτες έχουν ανατεθεί από το 2008, επί υπουργίας Σουφλιά. Έντεκα χρόνια μετά κι αφού άλλαξαν πέντε κυβερνήσεις ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Φυσικά τεράστια εκκρεμότητα αποτελεί και η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων από την στιγμή που έμειναν εκτός συμβάσεων παραχώρησης.

Ο νέος Υπουργός Υποδομών περιορίστηκε μόνο σε μία μικρή αναφορά κατά τις προγραμματικές δηλώσεις

«Να προχωρήσουμε στην υλοποίηση μιας σειράς έργων όπως το Ελευσίνα – Υλίκη, τις επεκτάσεις της Ιόνιας οδού με το Αγρίνιο και την Κακαβιά, «Δράμα – Αμφίπολη – Εγνατία», κ.λπ.».

Προφανώς οι προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας δεν μπορούν να κριθούν στην παρούσα στιγμή όμως από την άλλη τα έντεκα χρόνια αναμονής για τα συγκεκριμένα έργα είναι ήδη πολλά.

Ο κ. Καραμανλής δεν έκανε καμία αναφορά στο βόρειο τμήμα του Ε-65, παρά μόνο είπε ότι στον προγραμματισμό του Υπουργείου είναι να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα που υλοποιούνται στο νότιο τμήμα.

Σημειώνεται ότι το νότιο τμήμα είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ενώ για το βόρειο η εξεύρεση πόρων για την δημοπράτηση και κατασκευή είναι στον αέρα.

Κατά τα λοιπά οι προγραμματικές δηλώσεις δεν είχαν συγκεκριμένες αναφορές για την τύχη των κρατικών αεροδρομίων ούτε για τα έργα στα λιμάνια.




Μία μικρή αναφορά για τις μεγάλες εκκρεμότητες στην Ήπειρο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2019 Rating: 5 Μισή μόλις πρόταση για τα μεγάλα έργα στην Ήπειρο και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν περιείχε η ομιλία του νέου Υπουργού Υποδομών Κώστα Κα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: