728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ… ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!


Παραθεριστές από όλη την Ευρώπη, την Κύπρο και το Ισραήλ στα παράλια Πρέβεζας και Θεσπρωτίας • ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού): Είναι προνόμιο να έχεις δύο διεθνή Αεροδρόμια…
Μεγάλο «στοίχημα» η διπλή σύνδεση με την Ιόνια Οδό

foto Christos Ditoras




Τουρισμός για δώδεκα μήνες! Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για την Ήπειρο, μία περιοχή που μέχρι πρόσφατα ήταν σε γενικές γραμμές… άγνωστη, τουλάχιστον στο εξωτερικό, παρά τη μοναδική φυσική ομορφιά που διαθέτει, τόσο στα παράλια όσο και στα ορεινά της αλλά και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά.
Σ’ αυτό το «πακέτο» που περιλαμβάνει φύση, μνημεία αλλά και τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου στηρίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να προβάλει το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας ως ένα από τα ελκυστικότερα της χώρας. Η προσπάθεια αυτή αποδίδει πλέον καρπούς, όπως αναφέρει στον «Π.Λ.» ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού Στράτος Ιωάννου.
Βέβαια, πέρα από την προβολή, στην διαρκή τουριστική άνοδο της Ηπείρου συμβάλλουν και μία σειρά από άλλοι παράγοντες με κυριότερο τη βελτίωση των μεταφορικών υποδομών η οποία επιτεύχθηκε με την κατασκευή των οδικών αξόνων και την αναβάθμιση των δύο Αεροδρομίων μας.

Θετικό πρόσημο

Με πολύ ικανοποιητικό τρόπο εξελίσσεται μέχρι στιγμής η θερινή τουριστική περίοδος για τα παράλια της Ηπείρου που αυτό το διάστημα έχουν την τιμητική τους από πλευράς επισκεψιμότητας. Οι πληρότητες στα παραθαλάσσια καταλύματα είναι υψηλές και οι φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού προσδοκούν ότι η θετική αυτή εικόνα θα έχει συνέχεια και τον Αύγουστο.
«Κάναμε μία πραγματικά τιτάνια προσπάθεια προκειμένου ένας προορισμός που γενικά ήταν άγνωστος τα προηγούμενα χρόνια να καταγραφεί στον πανευρωπαϊκό χάρτη ως ελκυστικός προορισμός διακοπών για τους ξένους και το βασικότερο είναι ότι όσοι έρχονται εκφράζουν την επιθυμία να ξαναέρθουν», τονίζει ο Στράτος Ιωάννου και προσθέτει με έμφαση: «Πολύ σημαντικές είναι οι δράσεις που κάνουμε μαζί με τον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα, οι οποίες έχουν δώσει μία πάρα πολύ μεγάλη ώθηση στην περιοχή όσον αφορά και στην τουριστική κίνηση αλλά και την προώθηση των ειδών που παράγουμε ως τόπος».
Εξάλλου, όπως σημειώνει, δεν είναι μόνο οι καταπληκτικές παραλίες που βοηθούν να γίνει η Ήπειρος ελκυστικός προορισμός, αλλά και ο ορεινός της όγκος με τα γραφικά χωριά.

Ευρώπη, Κύπρος, Ισραήλ…

Μπορεί στην Ήπειρο να μην καταφθάνουν από το εξωτερικό πληθυσμοί τουριστών ανάλογοι με αυτούς που δέχονται οι Κυκλάδες ή η Κρήτη, όμως ο αριθμός όσων επιλέγουν την περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αυξάνει χρόνο με το χρόνο.
Αυτό το καλοκαίρι στα παράλια της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας παραθερίζουν επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, την Κύπρο και το Ισραήλ, όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης. Οι οποίοι τουρίστες φτάνουν εδώ μέσω κυρίως των δύο Αεροδρομίων της Ηπείρου, του Ακτίου και των Ιωαννίνων, που έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και λειτουργούν ως διεθνή.
Για το Άκτιο τα πράγματα είναι γνωστά. Κάθε χρόνο εξυπηρετεί περίπου 600 χιλιάδες επιβάτες και το νούμερο αυτό μεγαλώνει διαρκώς. Για το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων πάλι ο κ. Ιωάννου τονίζει πως «έχει ξεκινήσει μία διεθνής κίνηση που χρόνο με το χρόνο θα αυξάνει όπως συμβαίνει και με αυτό του Ακτίου. Έτσι, η Ήπειρος έχει το προνόμιο να έχει δύο Αεροδρόμια που την εξυπηρετούν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δίνει εναλλακτικές επιλογές στους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες προκειμένου να έρχονται στην περιοχή μας».

Από Ιόνια - Πρέβεζα

Δεν είναι μόνο τα Αεροδρόμια που βοηθούν τουριστικά την Ήπειρο. Και οι μεγάλοι οδικοί άξονες παίζουν τον ρόλο τους. Ειδικά για την περιοχή της Πρέβεζας, καίριο ρόλο στην αύξηση της επισκεψιμότητάς της αναμένεται να παίξει η σύνδεσή της με την Ιόνια Οδό, η οποία θα είναι διπλή. Η μία σύνδεση με τον άξονα θα γίνει στο ύψος της Αμβρακίας, κοντά στην Αμφιλοχία, ενώ η άλλη στην Καμπή της Άρτας. Όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννου, «αυτές οι δύο συνδέσεις πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε. Η μία, αυτή από την Αμβρακία έχει δρομολογηθεί, υπήρξαν όμως προβλήματα, αλλά φαίνεται πως θα ξεμπλοκάρει. Η δεύτερη, από την Καμπή, με τα 35 εκατ. ευρώ που βάζει η Περιφέρεια θα κάνει ένα πρώτο βήμα και μετά θα παλέψουμε για να γίνει και το επόμενο». 

Χιλιάδες κλίνες!

Πόσους επισκέπτες όμως μπορούν να «σηκώσουν» τα καλοκαίρια Πρέβεζα και Θεσπρωτία; Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην περιοχή της Πρέβεζας υπάρχουν περίπου 180 ξενοδοχειακά καταλύματα και άλλα 800 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Συνολικά οι διαθέσιμες κλίνες ανέρχονται στις 8.000 με 9.000.
Από την άλλη, η περιοχή της Θεσπρωτίας διαθέτει περίπου 35 ξενοδοχειακές μονάδες και αρκετές εκατοντάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ έχουν αρχίσει να κάνουν έντονα την παρουσία τους οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως η airbnb. Όσο για τις τιμές, αυτές ξεκινούν από τα 40 – 50 ευρώ το δίκλινο και φτάνουν ως τα 200 – 250 ευρώ την ημέρα στα πολυτελή καταλύματα. 

Μέριμνα των Δήμων

Σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση παραθεριστών, Ελλήνων και ξένων, παίζουν η οργάνωση, οι υποδομές και η φροντίδα των παραλιών, η οποία ανήκει στην αρμοδιότητα των παραθαλάσσιων Δήμων. Όσον αφορά στους ναυαγοσώστες, αυτοί βρέθηκαν από την αρχή της σεζόν στα πόστα τους, κάτι που καταγράφεται στα θετικά για τις παραλίες μας. Ο καθαρισμός, ωστόσο, των επαρχιακών οδών από φυτά και σκουπίδια είναι μία υπόθεση όπου οι Δήμοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ανταποκριθούν, γι’ αυτό και η Περιφέρεια βοηθάει όσο μπορεί. Όπως επισημαίνει ο Σταύρος Ιωάννου, «οι Δήμοι κάνουν ό,τι μπορούν, ενώ κι εμείς καθαρίσαμε μία σειρά από παραλίες για να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους. Έχουμε πάντως πολλές οργανωμένες ακτές με αρκετές Γαλάζιες Σημαίες και φέτος».





ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ… ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΗΠΕΙΡΟΣ! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιουλίου 14, 2019 Rating: 5 Παραθεριστές από όλη την Ευρώπη, την Κύπρο και το Ισραήλ στα παράλια Πρέβεζας και Θεσπρωτίας • ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: