728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρέβεζα: Βαγγέλης Ντάνος: "Το όνειρο έγινε πραγματικότητα" - Ένα ψάρι τρόπαιο - Έβγαλε 30 κιλά μαγιάτικο - Φωτό

Η παραστατική περιγραφή του


Σάρωσε για μια ακόμη φορά ο Βαγγέλης και αυτή τη φορά κατάφερε να βγάλει ένα μαγιάτικο 30 κιλών.

«Όπως στο όνειρο, όλα έγιναν ιδανικά, και το όνειρο πραγματικότητα!!!» θα πει ο ίδιος κρατώντας στην αγκαλιά του τον 30αρη γίγαντα προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει.
Ο Βαγγέλης Ντάνος από την Πρέβεζα, που και στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στα θαλάσσια επιτεύγματά του, εντυπωσιάζει για μια ακόμη φορά, ενώ μια από τις επαγγελματικές του ασχολίες είναι και δύτης.

Ασχολείται με το υποβρύχιο ψάρεμα ερασιτεχνικά και όπως λέει στο pamepreveza.gr είναι ένα χόμπι που το αγαπάει πολύ ενώ κάθε φορά που καταφέρνει να χτυπήσει κάτι μεγάλο δεν χάνει την ευκαιρία και συγκεντρώνει φίλους να το απολαύσουν μαζί.


Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

"Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα" σχολιάζει ο ίδιος περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να χτυπήσει το τεράστιο αυτό ψάρι.

Ο Βαγγέλης ασχολείται ερασιτεχνικά με το ψάρεμα και όπως λέει ο ίδιος στο Pamepreveza.gr είναι ένα χόμπι που τον έχει κερδίσει από τα 20 του χρόνια.

Εδώ και 15 χρόνια ο Βαγγέλης έχει στο ενεργητικό του καταφέρει να αιχμαλωτίσει μεγάλα ψάρια.

Το συγκεκριμένο, ένα μαγιάτικο 30 κιλών το αλίευσε στην θαλάσσια περιοχή των Παξών πριν από δύο μέρες και σε βάθος 29 μέτρων, όπως ο ίδιος περιγράφει στο pamepreveza.gr.

Η αγάπη του για την θάλασσα και το υποβρύχιο ψάρεμα μεγάλη και όπως ο ίδιος λέει επειδή όλο τον Ιούνιο έμεινε εκτός λόγω υποχρεώσεων τον έκανε να προσμένει «με μεγάλη λαχτάρα την στιγμή που θα μπω στην αγκαλιά της γαλανής».

Όπως λέει έχει το «μικρόβιο» μέσα του και όλο αυτό το διάστημα, έφτιαχνε εικόνες στο μυαλό του με άνετες βουτιές και ιδανικές βολές σε ψάρια τρόπαια.

Στο παρελθόν βέβαια σύμφωνα με τον Βαγγέλη, είχε συναντήσεις με μεγάλα Μαγιάτικα μεμονωμένα ψάρια που δεν μπηκαν ποτέ εντός πεδίου βολής.

Για φέτος, το συναίσθημα ότι ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο ψάρι, ήταν πολύ έντονο και το είχε εκμυστηρευτεί και στους φίλους του, όπως ο ίδιος λέει.

Συγκεκριμένα περιγράφει «Έτσι σε ένα ψάρεμα κάνοντας βουτιές εναλλάξ και βγαίνοντας από ένα βαθύ πλανάρισμα το ζευγάρι μου με ενημερώνει ότι είδε ένα μεγάλο μαγιάτικο το οποίο δεν του "έδωσε" βολή αλλά φαίνεται πολύ ήρεμο και αν κάνω καρτέρι ίσως να έρθει».


Η παραστατική περιγραφή… «Το ψάρι στρίβει και το έχω «πιάτο μπροστά μου»

Ο Βαγγέλης Ντάνος περιγράφει με έναν μοναδικό τρόπο πως χτύπησε το τεράστιο ψάρι:

«Παίρνω 2 λεπτά να χαλαρώσω και φεύγω. Κατεβαίνοντας βλέπω ότι έχω πέσει αρκετά πιο μακριά από το σημείο που ήθελα να κάνω το καρτέρι λόγω ρεμάτων ("όλα λάθος" σκέφτομαι) και 6-7 μέτρα πριν το βυθό έρχομαι οριζόντια και ρίχνω μια ματιά γύρω μου, αρχικά δε βλέπω κάτι και η μόνη επιλογή είναι να πιάσω πάτο και να κάνω το καρτέρι μέσα στη φυκιάδα.

Πριν γίνει αυτό σηκώνω το κεφάλι και βλέπω το ψάρι στα αριστερά μου. Στα 8 μέτρα από εμένα. Με πορεία να περάσει από μπροστά μου αλλά εκτός πεδίου βολής. Έτσι αποφασίζω να κάνω δύο ήρεμες πεδιλιές για να κερδίσω λίγο απόσταση μήπως καταφέρω μια βολή στη μέση και πίσω.

Κάνοντας αυτό το ψάρι αρχίζει να απομακρύνεται θυμίζοντας μου και τις προηγούμενες συναντήσεις που τελικά δεν έγινε βολή. Έτσι αποφασίζω να σταματήσω οποιαδήποτε κίνηση. Αφήνομαι στην αρνητική και έτσι οριζόντια όπως είμαι κάνω ένα λαρυγγισμό σχεδόν 2 μέτρα από το βυθό.

Εκεί που όλα δείχνουν χαμένα το μεγάλο ψάρι κάνει στροφή 180° κεφαλώνει και έρχεται με τσαμπουκά, παραμένω ήρεμος και το σημαδεύω πιστεύοντας ότι η βολή θα γίνει κατά μέτωπο.

Στα 2,5 - 3 μέτρα το ψάρι στρίβει και το έχω "πιάτο" μπροστά μου. Σημαδεύω ρίχνω και ο Μεγάλος Μάης απλά πέφτει ανήμπορος».


Ο Βαγγέλης δεν έχασε την ευκαιρία

Όπως περιγράφει στο Pamepreveza.gr, μετά την εύστοχη βολή το ψάρι δεν μπόρεσε να αντιδράσει αφού η βέργα τον βρήκε στην πλευρική γραμμή».

«Όπως στο όνειρο, όλα έγιναν ιδανικά, και το όνειρο πραγματικότητα!!!» θα πει ο ίδιος κρατώντας στην αγκαλιά του τον 30αρη γίγαντα προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει.

Ο Βαγγέλης δεν είναι η πρώτη φορά που μετρά μεγάλο ψάρι στην θάλασσα.

Διάφορα ψάρια και μεγάλα ψάρια έχει καταφέρει να αλιεύσει σε μεγάλα βάθη στο Ιόνιο:










Πρέβεζα: Βαγγέλης Ντάνος: "Το όνειρο έγινε πραγματικότητα" - Ένα ψάρι τρόπαιο - Έβγαλε 30 κιλά μαγιάτικο - Φωτό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουλίου 30, 2019 Rating: 5 Η παραστατική περιγραφή του Σάρωσε για μια ακόμη φορά ο Βαγγέλης και αυτή τη φορά κατάφερε να βγάλει ένα μαγιάτικο 30 κιλών. «Όπως στο ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: