728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γεύση από… φυσικό αέριο στα Γιάννινα με την σφραγίδα της ΔΕΠΑ!




Γεύση φυσικού αερίου παίρνει και επίσημα ο Νομός Ιωαννίνων με την λειτουργία του πρατηρίου της ΔΕΠΑ και του Αστικού ΚΤΕΛ, του πρώτου που γίνεται σε περιοχή μακριά από τα δίκτυα και τους αγωγούς. Το πρατήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ και λίγες μέρες και αυτή πήρε και επίσημο χαρακτήρα με την παρουσία στα Γιάννινα κλιμακίου στελεχών της ΔΕΠΑ και την ημερίδα που διοργανώθηκε. Σκοπός της εταιρίας είναι να αναπτύξει το δίκτυο των πρατηρίων και ο δεύτερος σταθμός που εξετάζεται στην Ήπειρο είναι η πόλη της Ηγουμενίτσας, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον εξ αιτίας και του λιμανιού. Η παρουσία της ΔΕΠΑ συνδυάστηκε και με μία δωρεά από την εταιρία.

Αυτή αφορά στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και στο Ίδρυμα Ζωσιμαδών και στην μετατροπή των οχημάτων που χρησιμοποιούν σήμερα σε οχήματα φυσικού αερίου κάτι που θα φέρει μεγάλη οικονομία.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης, Συντονιστής- Διευθυντής δραστηριοτήτων διακεκριμένων εταιρικών έργων της ΔΕΠΑ σημείωσε ότι τα πρώτα μηνύματα από την λειτουργία του πρατηρίου στα Γιάννινα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Η τοπική κοινωνία έχει πλέον την δυνατότητα να δοκιμάσει ένα καύσιμο πιο οικονομικό από τα συμβατικά και πιο φιλικό στο περιβάλλον.

«Σκοπός μας είναι να πυκνώσουμε το δίκτυο πρατηρίων στην Ελλάδα. Στο σχεδιασμό μας για την Ήπειρο είναι η Ηγουμενίτσα. Να προχωρήσουμε ένα έργο με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαική Ένωση ή από άλλη πηγή», τόνισε.

Αναφερόμενος στο πάγιο αίτημα της περιοχής για διασύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου σημείωσε ότι είναι σε γνώση της ΔΕΠΑ, το χειρίζεται η θυγατρική της –Δημόσια επιχείρηση δικτύων- που έχει στο πρόγραμμά της την ανάπτυξη για όλη την χώρα και έχει υποβάλλει το πρόγραμμά της στη ΡΑΕ ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε ότι το φυσικό αέριο είναι ένα από τα σπουδαιότερα καύσιμα και αποτελεί την μετάβαση από τα συμβατικά στα ανανεώσιμα.

Η ΔΕΠΑ και οι θυγατρικές της, διέδωσαν το φυσικό αέριο στη χώρα και με τις μεγάλες συνεργασίες που έχει συνάψει, μετατρέπει την χώρα σε ενεργειακό κόμβο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.




Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης επανέλαβε και από το βήμα της ημερίδας την ανάγκη να φτάσει το φυσικό αέριο στην Ήπειρο, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια έχει πέντε εκατομμύρια δεσμευμένα από το ΕΣΠΑ για να συνδράμει στην κατεύθυνση αυτή.

Μάλιστα εξέφρασε την διαφωνία του με όσους αντιδρούν στους αγωγούς όπως και με όσους αντιδρούν στην έρευνα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

«Δεν έχουμε φοβικά σύνδρομα. Είναι αδιανόητο να γνωρίζει η Αλβανία τι έχει σε κάθε τετραγωνικό της μέτρο και μεις να λέμε όχι στην έρευνα γιατί καταστρέφει το περιβάλλον. Το περιβάλλον το αγαπάμε και το προστατεύουμε όλοι. Μάλλον αντιδρούν από άγνοια που είναι χειρότερη από το αν το έκαναν εσκεμμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας σημειώνοντας ότι «επιμένουμε να ζητάμε την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο».

Εκ μέρους της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ μετέφερε τον χαιρετισμό ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλοςΦώτης Βάββας τονίζοντας ότι «η νέα Δημοτική Αρχή θα κινηθεί με σχέδιο, επιμονή και συνέπεια για την αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων του Δήμου ή μετατροπής των κινητήρων τους ώστε να κινούνται με φυσικό αέριο, στρεφόμενοι με τον τρόπο αυτό σε λύσεις «πράσινες» και περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον».

Ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Ήταν ένα έργο μεγάλο και δύσκολο, ένα στοίχημα που το κερδίσαμε όλοι μαζί», υπογράμμισε.




Ήδη δύο λεωφορεία του Αστικού κινούνται με φυσικό αέριο και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η εξοικονόμηση φτάνει το 35%.

Το Αστικό ΚΤΕΛ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Μουστακλής διακινεί τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και ο στόλος του διανύει εννέα χιλιάδες χιλιόμετρα ημερησίως.



























Γεύση από… φυσικό αέριο στα Γιάννινα με την σφραγίδα της ΔΕΠΑ! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιουνίου 22, 2019 Rating: 5 Γεύση φυσικού αερίου παίρνει και επίσημα ο Νομός Ιωαννίνων με την λειτουργία του πρατηρίου της ΔΕΠΑ και του Αστικού ΚΤΕΛ, του πρώτου που ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: