728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πως γίνεται να χάσω βάρος χωρίς να πεινάω ?ή μάλλον γίνεται τελικά ?





Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα έντονο ενδιαφέρον γύρω από τα μονοπάτια της διατροφής κάτι που είναι πολύ θετικό, καθώς όλοι οφείλουμε να ξέρουμε τι πραγματικά κάνει καλό στο σώμα αλλά και στη ψυχή μας και σίγουρα εδώ δεν ανήκουν οι δίαιτες λιμοκτονίας.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή , γίνεται να μπούμε σε μια διαδικασία απώλειας βάρους χωρίς να πεινάμε? Και η απάντηση είναι ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ !

Ένα ισορροπημένο γεύμα και κατ’ επέκταση διαιτολόγιο( αποτελούμενο από 3 κυρίως γεύματα και 2 ενδιάμεσα σνακ) θα πρέπει να αρχικά να αποτελείται από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Ύστερα έρχονται και οι βιταμίνες, τα μέταλλα , ιχνοστοιχεία , τα αντιοξειδωτικά και φυσικά τα καλά λιπαρά που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του οργανισμού.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως μια στερητική –εξαντλητική δίαιτα θα τους φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμούν , όλα τα παραπάνω όμως που αναφέραμε έρχονται να παίξουν το δικό τους ρόλο στο κομμάτι της απώλειας βάρους !

Τι να επιλέξω λοιπόν να καταναλώσω και για ποιο λόγο ?


.Σύνθετοι υδατάνθρακες ( μαύρο ψωμί-ρύζι-μακαρόνια , δημητριακά ολικής , όσπρια) αυξάνουν τη γλυκόζη αίματος αργά και σταθερά με αποτέλεσμα ο κορεσμός να έχει μεγαλύτερη διάρκεια .


.Πρωτεΐνες ( κοτόπουλο, ψάρι , όσπρια , ξηροί καρποί , γιαούρτι χαμηλών λιπαρών) πέπτονται πιο αργά σε διάστημα 3-5 ωρών και επιφέρουν επίσης χαμηλή αύξηση γλυκόζης .


Συνδυάζοντας λοιπόν αυτά τα 2 μαζί τι πετυχαίνουμε? Σταθερά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ΑΡΑ καλύτερος έλεγχος πείνας !


.Επίσης , η κατανάλωση υδατανθράκων πλούσιων σε φυτικές ίνες ( φρούτα , λαχανικά) βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα να αποφεύγεται το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τέλος ένας πολύ καλός συνδυασμός είναι η κατανάλωση φυτικών ινών ( π.χ. σαλάτα ) με κάποια λιπαρή τροφή ( π.χ. κρέας ή αβοκάντο) με αυτό τον τρόπο μειώνεται η απορρόφηση λίπους μέσω των φυτικών ινών και από την άλλη το κρέας βοηθά στην αύξηση μυϊκής μάζας κάτι πολύ σημαντικό κατά τη διαδικασία απώλειας βάρους !

Και κάπου εδώ πρέπει να προσθέσουμε τα αντιοξειδωτικά με τον εξής συνδυασμό : γιαούρτι , ξηρούς καρπούς , κανέλα , αποξηραμένα φρούτα !

Όλα αυτά έχουν τον τρόπο τους να σε βοηθήσουν να χάσεις το βάρος που επιθυμείς.

Εάν λοιπόν κάνεις πρόγραμμα απώλειας βάρους και πεινάς μάλλον κάτι κάνεις λάθος!



Αλεξάνδρα Ζώνιου


Διαιτολόγος διατροφολόγος

email:alexzwniou@gmail.com
Πως γίνεται να χάσω βάρος χωρίς να πεινάω ?ή μάλλον γίνεται τελικά ? Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2019 Rating: 5 Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα έντονο ενδιαφέρον γύρω από τα μονοπάτια της διατροφής κάτι που είναι πολύ θετικό, καθώς ό...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: