728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Συμβολαιογράφοι: «Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε για το Κτηματολόγιο»




Μόλις το 30% από το σύνολο των δηλώσεων που αναμένει το Κτηματολόγιο έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι σήμερα στα Γραφεία Κτηματογράφησης Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, ο οποίος με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ζητά να δοθεί άμεσα παράταση. Αίτημα για παράταση έχει υποβάλλει στο αρμόδιο υπουργείο και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης επικαλούμενος τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει και από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Επίσημα η προθεσμία για τους τρεις νομούς της Ηπείρου λήγει στις 10 Ιουνίου ωστόσο οι εκκρεμότητες που μένουν είναι τεράστιες.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος επισημαίνει ότι στην περιοχή μας υπάρχουν άπειρα προβλήματα σχετικά με τους τίτλους κυριότητας και τον εντοπισμό των ακινήτων. Τα προβλήματα αυτά έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ένα καθημερινό άγχος και μία έκδηλη αγωνία για τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, καθώς και σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία.

Ο Σύλλογος ζητά άμεσα να δοθεί παράταση υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος αδυνατεί να ανταποκριθεί στα στενά χρονικά όρια που έχουν τεθεί για την Κτηματογράφηση.

Τονίζει δε ότι η απειλή προστίμων για μία διαδικασία τόσο απαιτητική και χρονοβόρα δεν θα οδηγήσει στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, παρά μόνο στη σαθρή αποτύπωση των δικαιωμάτων των πολιτών και στην τελική απαξίωση των τίτλων κτήσεως.










Συμβολαιογράφοι: «Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε για το Κτηματολόγιο» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2019 Rating: 5 Μόλις το 30% από το σύνολο των δηλώσεων που αναμένει το Κτηματολόγιο έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι σήμερα στα Γραφεία Κτηματογράφησης Ιωαννίν...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: