728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τεράστιες ζημιές από το χαλάζι




Σοβαρές ζημιές σε ακτινίδια και εσπεριδοειδή προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που χτύπησε την Άρτα και ειδικά τα χωριά του κάμπου.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύρρος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πρωτόγνωρη ζημιά και σε πολλές περιπτώσεις για ολοσχερή καταστροφή που αντίκρισαν οι παραγωγοί.

«Η έντονη χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια μισής ώρας με μέγεθος καρυδιού δημιούργησε μεγάλες ζημιές και κατέστρεψε τις καλλιέργειες ακτινιδίων στο πέρασμά της. Η περιοχή αυτή είναι από τις δυναμικότερες του κάμπου της Άρτας, στην καλλιέργεια ακτινιδίου.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών αλλά και μονοετών καλλιεργειών (καλαμπόκι, τριφύλλι) της περιοχής».

Ο Συνεταιρισμός καλεί τον ΕΛΓΑ να επισκεφθεί άμεσα τις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσει επιτόπου το μέγεθος της καταστροφής.

Παρέμβαση για την άμεση εκτίμηση της έκτασης των καταστροφών στις καλλιέργειες στην Άρτα λόγω της χαλαζόπτωσης έκανε ο Γιώργος Στύλιος. Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επικοινώνησε τηλεφωνικά και ενημέρωσε τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ στην Αθήνα και τα Γιάννενα για την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 10/06/2019 στην Άρτα και ιδιαίτερα στις τοπικές κοινότητες Καλαμιάς και Ρόκκα του Δήμου Αρταίων. Ο κ. Στύλιος, τόνισε ότι η χαλαζόπτωση δημιούργησε μεγάλες ζημιές στον κάμπο και κατέστρεψε τις καλλιέργειες ακτινιδίων. Αναφέρθηκε ακόμη στα σημαντικότατα προβλήματα στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών αλλά και μονοετών καλλιεργειών (καλαμπόκι, τριφύλλι) της περιοχής.










Τεράστιες ζημιές από το χαλάζι Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2019 Rating: 5 Σοβαρές ζημιές σε ακτινίδια και εσπεριδοειδή προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που χτύπησε την Άρτα και ειδικά τα χωριά του κάμπου. Ο Αγροτι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: