728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επέδωσε επαίνους σε 2 δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας





Μαθητές/τριες του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας και του δημοτικού σχολείου Νεράιδας, ταξίδεψαν, το Μάρτιο του 2019, 2.251 έτη πίσω στο χρόνο και έζησαν ξανά ένα από τα ωραιότερα πειράματα στην ιστορία των επιστημών! Αυτό του Ερατοσθένη.

Έτσι στις 12 Ιουνίου του 2019 τους επιδόθηκε έπαινος από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Οι μαθητές των σχολείων, που συμμετείχαν στο πείραμα, χρησιμοποίησαν βασικές γνώσεις από το πεδίο των μαθηματικών, αλλά και της φυσικής, της αστρονομίας και της γεωγραφίας. Με τη χρήση μιας μεζούρας μέτρησαν το μήκος της σκιάς μίας ράβδου, ακριβώς την ώρα του τοπικού μεσημεριού.
Στη συνέχεια, με βάση της μετρήσεις τους υπολόγισαν τη γωνία, που σχηματίζουν οι ηλιακές ακτίνες με τη ράβδο, και κατέληξαν συνεργατικά στον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης.














Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επέδωσε επαίνους σε 2 δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5 Μαθητές/τριες του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας και του δημοτικού σχολείου Νεράιδας, ταξίδεψαν, το Μάρτιο του 2019, 2.251 έ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: