728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο Αμβρακικός και φέτος στο επίκεντρο των ερευνών του "Αρχέλων"-Θα λειτουργήσει ενημερωτικός σταθμός στην Πρέβεζα



Το χρονικό διάστημα από 13 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου, ο σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας,”ΑΡΧΕΛΩΝ” θα υλοποιήσει στο πλαίσιο του Προγράμματος του Αμβρακικού Κόλπου και συγκεκριμένα για την περιοχή της Πρέβεζας τις ακόλουθες δράσεις:


1. Σύλληψη θαλάσσιων χελωνών από μικρό σκάφος και μαρκάρισμα με αριθμημένα σήματα για παρακολούθηση των κινήσεών τους. Επίσης λαμβάνεται δείγμα ιστού για γενετική ανάλυση

2. Συλλογή σχετικών στοιχείων από αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, καθώς και από αλιείς, οστρακο-καλλιεργητές και ιχθυο-καλλιεργητές με παράλληλη ενημέρωσή τους

3. Δοκιμαστική λειτουργία μη επανδρωμένου αεροσκάφους για καταγραφή των χελωνών στη θάλασσα.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του Προγράμματος προβλέπεται να λειτουργήσει Ενημερωτικός Σταθμός έμπροσθεν του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ο “ΑΡΧΕΛΩΝ” είναι σωματείο που έχει ως ως αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την απαιτούμενη κατά νόμω άδεια ερευνών.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δραστηριοποιείται στην παραλία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας (από Ακρωτήριο Μύτικα έως Καστροσυκιά) από το 2017 για την διεξαγωγή προγράμματος πεδίου με στόχο την καταγραφή και προστασία των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας.

Από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας














Ο Αμβρακικός και φέτος στο επίκεντρο των ερευνών του "Αρχέλων"-Θα λειτουργήσει ενημερωτικός σταθμός στην Πρέβεζα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5 Το χρονικό διάστημα από 13 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου, ο σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας,”ΑΡΧΕΛΩΝ” θα υλοποιήσει στο πλαίσιο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: