728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Αλβανική αστυνομία ξήλωσε τις πινακίδες




Μία ακόμη πρόσκληση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας καταγράφηκε στην διάρκεια της νύχτας.

Η Αλβανική αστυνομία σε μία οργανωμένη επιχείρηση και υπακούοντας στις πιο ακραίες φωνές «ξήλωσε» κατά την διάρκεια της νύχτας τις περισσότερες δίγλωσσες πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί στην περιοχή του Βούρκου.

Οι πινακίδες, τοποθετήθηκαν πριν από μερικές ημέρες από τον Δήμο Φοινίκης καθώς η αλβανική νομοθεσία παρέχει αυτό το δικαίωμα στις μειονοτικές περιοχές.

Ακολούθησε ένα μπαράζ αντιδράσεων από ακραίους, εθνικιστικούς κύκλους με αποτέλεσμα η αστυνομία σε μια οργανωμένη επιχείρηση να προχωρήσει στην απομάκρυνσή τους, παραβιάζοντας κατάφωρα τα δίκαια της μειονότητας.

Το ζήτημα αποκτά ωστόσο και πολιτικές διαστάσεις. Ο συγκεκριμένος δήμος αποτελεί ισχυρό πυρήνα του «MEGA» του κόμματος που απαρτίζεται κυρίως από μειονοτικούς και μόλις πριν λίγες μέρες προσχώρησε στην κυβερνητική συμμαχία του Ράμα.

Απομένει πλέον να φανεί αν μετά την προκλητική ενέργεια με τις ευλογίες της κυβέρνησης, θα αποσυρθεί ως ελάχιστη αντίδραση στην καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.






Η Αλβανική αστυνομία ξήλωσε τις πινακίδες Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Μαΐου 05, 2019 Rating: 5 Μία ακόμη πρόσκληση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας καταγράφηκε στην διάρκεια της νύχτας. Η Αλβανική αστυνομία σε μία οργανωμένη επιχε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: