728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Καταρρίπτοντας τα συριζαϊκά ψευδο-επιχειρήματα – Μέρος Α΄ Γράφει η Δάφνη Νούση.



Στα χρόνια διακυβέρνησής του το ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύθηκε με ‘‘υπεροψία και μέθη’’. Αλαζονικές πρακτικές που συμπληρώθηκαν έπειτα με αναλήθειες των λόγων τους. Προσπάθησαν με φράσεις κλισέ, δίκην επιχειρημάτων, να κακοποιήσουν την αλήθεια, επενδύοντας στο θολό, πιστεύοντας ότι μπορούν να παγιδεύσουν τον Έλληνα ψηφοφόρο. Γι’ αυτό σε αυτό το κείμενο επιδιώκεται η απογύμνωση επιλεγμένων ψευδο-επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ που οι πολίτες με συνείδηση οφείλουν να τα έχουν κατά νου ώστε να κάνουν υπεύθυνες πολιτικές επιλογές. Η επιλογή των φράσεων που θα αποδομηθούν έγινε με κριτήριο τη συχνότητα αναπαραγωγής τους από τους προπαγανδιστικούς τους πομπούς ενώ η κατάρριψή τους γίνεται με την παράθεση της πραγματικότητας και της λογικής:
(1) ‘‘Τουλάχιστον διαπραγματευτήκαμε.’’

Πότε ακριβώς το έκαναν; Όταν πήραν το κυρίαρχο ‘ΟΧΙ’ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και το έκαναν με συνοπτικές διαδικασίες ‘ΝΑΙ’; Ή όταν ο Κοτζιάς αναγνώρισε την Πρώην Γιουγκοσλαβία ως Βόρεια Μακεδονία και λίγο μετά την κύρωση της Συμφωνίας από το Κοινοβούλιο είπε στο Φόρουμ των Δελφών οτι ‘’Βόρεια Μακεδονία’’ αποκαλούσε το σλαβικό κρατίδιο και πριν τις ‘Πρέσπες’;

Η δήθεν διαπραγμάτευση διεξήχθη δια της υποταγής στα ξένα συμφέροντα. Και για να τελειώνουμε με τα ψέματα: Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ απλώς ερασιτεχνικά και τυχοδιωκτικά με βαρουφακισμούς εκβίαζαν τους Ευρωπαίους και τελικά το πλήρωσε ο λαός ενώ στην συνέχεια έγιναν οι καλύτεροι εντολοδόχοι των ξένων (βλ. Πρέσπες) κόντρα στο εθνικό συμφέρον και τη βούληση του λαού.

Και για να είμαστε και λίγο πρακτικοί: ο Τσίπρας είναι και τεχνικώς ανίκανος ως προς μια διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους που απαιτεί αμεσότητα και ετοιμότητα, ελλείψει επαρκούς γνώσης της αγγλικής.

(2) ‘‘Είμαστε απέναντι στην διαφθορά.’’

Με δημιουργία κομματικής πελατείας δια των αναρίθμητων διορισμών ημετέρων, φίλων και συγγενών, τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων, την αντιστροφή δημοψηφίσματος, την προώθηση κομματικών στελεχών αντί ικανών και συριζο-σκάνδαλα, οι σύντροφοι προφανώς μάχονται τη διαφθορά δια της εμπεδώσεώς της:


α) Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά. Πως λοιπόν προέκυψαν αυτά τα χρήματα σε έναν συνεργάτη του Μαξίμου; Γι αυτό γιατί δεν ανοίγουν την κουβέντα οι δήθεν αδιάφθοροι;

β) Ενω μιλούσαν για το ‘σκάνδαλο Νοβάρτις’ τόσο καιρό, ανοιξαν λογαριασμοι πολιτικων και δεν βρεθηκαν χρηματα. Έστησαν εμφανώς μια σκευωρία με σκοπό την αμαύρωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Από την άλλη, πως γινεται ο τζίρος της Novartis να αυξήθηκε κατά 55 εκατ. ευρώ με νόμους ΣΥΡΙΖΑ οταν με υπουργό τον Αδωνι Γεωργιαδη είχε πολλές ζημιές;

γ)Η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Νοτοπούλου μοίρασε σκανδαλωδώς 210.000 ευρώ δημοσίου χρήματος προκειμένου να προωθήσει την καμπάνια της και έτσι καταχράστηκε το δημόσιο χρήμα εις βάρος των πολιτών, του δίκαιου ανταγωνισμού και του πολιτεύματος.

δ)Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έλαβε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000ευρώ από την Attica Bank, βάζοντας υποθήκη ένα ακίνητό του το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για παλαιότερο δάνειό του ύψους 300.000ευρώ σε εποχές που οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να δανειστούν απο πουθενά.

Ακόμα, κυκλοφορεί ευρέως ενα βίντεο με τον υπουργό να ομολογεί δημοσίως ότι όταν ηταν δήμαρχος Σφακίων, διατηρούσε διπλό ταμείο στον Δήμο του, ‘‘ένα μαύρο και ένα άσπρο’’. Τι να εννοούσε άραγε;

(3) ‘‘Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια -φέρνουμε επενδύσεις!’’

Καταρχάς το να το λένε αυτό συριζαίοι, που πολεμούσαν κάθε τι μη δημόσιο και κατέβαιναν μεθ’ όρμης ακαθέκτου σε κάθε πορεία εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων είναι μια μεγάλη ιδεολογική τους ήττα. Είναι μια παραδοχή ότι όλα όσα διατείνονταν ήταν ανοησίες,ότι οι ιδέες τους συντρίφτηκαν στον τοίχο της πραγματικότητας.

Επί της ουσίας: δυστυχώς δεν έχουν φέρει καθόλου επενδύσεις. Οι περισσότερες είχαν δρομολογηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις ενώ στις λίγες επενδύσης που αναγκάστηκαν να κάνουν από τους ξένους τα έκαναν θάλασσα. Ενδεικτικά, στην περίπτωση της επένδυσεις στο ελληνικό, οπού αρχικά εμφανιζαν διαρκώς εμπόδια αρνούμενοι την επένδυση και έπειτα καθυστερώντας την με κάθε είδους τρόπους. Και στην περίπτωση της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οπου όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε στόχο τα 300.000.000 εβγαιναν και το καταδίκαζαν ως ξεπούλημα για να την πουλήσουν τελικά οι ίδιοι έναντι 45.000.000 ευρώ.

Ακόμα, η ανικανότητα για την διεκπεραίωση ακόμα και του παραμικρού έργου αναδεικνύεται κάθε φορά που εγκαινιάζουν ανύπαρκτα έργα όπως το φιάσκο με το μετρό Θεσσαλονίκης που δεν έχει ούτε έναν συρμό!

(4) ‘‘Γιατί οι άλλοι καλύτεροι ήταν;’’


Αυτή είναι η αγαπημένη ατάκα κάθε συριζαίου, την χρησιμοποιεί κυρίως σε περιπτώσεις που θέλει να στρέψει την κουβέντα σε άλλο θέμα και να μην απαντήσει στην ουσία που τον πονά. Μια φράση που αντιμετωπίζει την πολιτική σαν να είναι διαγωνσμός αθλιότητας. Η σύντομη απάντηση είναι ‘ΝΑΙ! Οι άλλοι ήταν καλύτεροι’. Παρ’ολα αυτά, η αιτιολόγηση που πρέπει να ακουστεί είναι η εξής απλή:

Οι άλλοι ήταν καλύτεροι γιατί σε αντίθεση με τον Τσίπρα υπέστησαν πολιτικό κόστος προκειμένου να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν για την χώρα. Γιατί δεν κατέβηκαν στην πολιτική με σύνθημα ΄΄ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’ διχάζοντας τους Έλληνες για να ανέλθουν στην εξουσία. Γιατί δεν έκαναν δημοψήφισμα του οποίου ανέστρεψαν το αποτέλεσμα για να σώσουν τις καριέρες τους. Γιατί καμιά κυβέρνηση ποτέ δεν έκανε δημοψήφισμα το οποίο αντέστρεψε. Γιατί οι άλλοι δεν έβαλαν το προσωπικό πολιτικό τους συμφέρον πάνω από την Ελλάδα.

Δεδομένων των αναρίθμητων ψευδών που έχουμε ακούσει θα ακολουθήσουν εν ευθέτω χρόνω άλλα δύο μέρη αυτού του άρθρου. Αρκετά υποτίμησαν τη λογική μας, πλήγωσαν την αξιοπρέπειά μας και υποβάθμισαν το μέλλον μας!









Καταρρίπτοντας τα συριζαϊκά ψευδο-επιχειρήματα – Μέρος Α΄ Γράφει η Δάφνη Νούση. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαΐου 22, 2019 Rating: 5 Στα χρόνια διακυβέρνησής του το ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύθηκε με ‘‘υπεροψία και μέθη’’. Αλαζονικές πρακτικές που συμπληρώθηκαν έπειτα με αναλήθει...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: