728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δήμος Πάργας β' γύρος: Απομένει να δούμε την Κυριακή αν θα ολοκληρωθεί μία μεγάλη αυτοδιοικητική ανατροπή...



Είναι δεδομένο πως αν κάποιος έβαζε “στοίχημα”, πέραν όσων αποτέλεσαν την ομάδα του Νίκου Ζαχαριά και της δημοτικής παράταξης “Νέο Ξεκίνημα” στο Δήμο Πάργας, πως θα πλησίαζε ο συνδυασμός τη νίκη από την πρώτη Κυριακή στο Δήμο Πάργας απέναντι στον νυν Δήμαρχο Αντώνη Νάστα που ηγείται της παράταξης “Δημοτική Ενωτική Πορεία”, θα ένιωθε μεγάλη έκπληξη που τελικώς το κέρδισε.


Η μεγάλη νίκη του Νίκου Ζαχαριά και του ψηφοδελτίου του στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης είχε κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά, που ενδεχομένως αποτελούν και “οδηγό” για όποιον κάνει μία αυτοδιοικητική προσπάθεια.


1.Ο Νίκος Ζαχαριάς έχει θα λέγαμε ένα “θετικό προφίλ” υποψηφίου. Είναι σοβαρός και μετρημένος σε κάθε του κουβέντα και στην πορεία του ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης έδειξε πως “αφήνει” πολιτικό χώρο σε όσους είναι γύρω του να ξεδιπλώσουν ικανότητες. Τα θέματα τα “έψαχνε καλά” και παραμένει καθ' όλα αυτοδιοικητικός, χωρίς άλλου είδους πολιτικές βλέψεις.


2.Η προσπάθεια που έκανε το “Νέο Ξεκίνημα” και έφερε το θετικότατο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, είχε μεγάλη προεργασία. Χτίστηκε ένα ψηφοδέλτιο με άτομα από όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Από ανθρώπους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τον αγροτικό τομέα, από ανθρώπους που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, από ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες, από τεχνίτες, από ανθρώπους του τουριστικού κλάδου, συνταξιούχους κ.α.

Και όχι μόνον αυτό. Ο συνδυασμός “Νέο Ξεκίνημα” γύρισε χωριό το χωριό σε Φανάρι και Πάργα, σπίτι το σπίτι 2 και 3 φορές και ουσιαστικά “κέρδισε” και ψήφους που ήταν... χαμένοι.


3.Απέφυγε επίσης ο κ. Ζαχαριάς κάθε “κομματικό σκόπελο”, διατηρώντας έναν ανεξάρτητο χαρακτήρα για την παράταξή του.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν προϊόν εκλογικής “δουλειάς” και πλέον ο κ. Ζαχαριάς διεκδικεί να είναι ο νέος Δήμαρχος Πάργας. Και με πάρα πολλές πιθανότητες μάλιστα, διαθέτοντας ένα συνδυασμό που φιλοδοξεί να βάλει σε νέα τροχιά το Δήμο, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο ντόπιο επιστημονικό δυναμικό.


4.Τον Αντώνη Νάστα στο Φανάρι και την Πάργα τον ξέρουν και τους ξέρει. Δε χρειάζεται συστάσεις. Είχε βγει από την πρώτη Κυριακή στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και είχε περάσει αυτοδιοικητικά την εικόνα του “παντοδύναμου”.

Ωστόσο η φθορά που είχε σε ψήφους στον πρώτο γύρο μαρτυρά πως υπήρχε μεγάλη υποβόσκουσα δυσαρέσκεια εναντίον του από τους πολίτες.

Ο κ. Νάστας έδωσε προβάδισμα στην υλοποίηση των μεγάλων έργων για την περιοχή του Φαναρίου και της Πάργας. Σε αρκετές περιπτώσεις πήγε βήματα μπροστά και κατάφερε πράγματα. Παρ' όλα αυτά υπήρχαν παράπονα για τα ζητήματα της καθημερινότητας στο Δήμο και αυτά εκφράστηκαν στην κάλπη.

Στην προεκλογική περίοδο ο κ. Νάστας άρθρωσε έναν λόγο, ο οποίος εμπεριείχε και πάλι αρκετές σκέψεις για έργα που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη του Δήμου Πάργας και απέφυγε εντάσεις. Ορισμένοι πάντως που ήθελαν να “προσφέρουν υπηρεσίες” στα διάφορα καφενεία και διέδιδαν φήμες ότι ο Ζαχαριάς θα μεταφέρει στην Πάργα το δημαρχείο, μάλλον κακό έκαναν στον κ. Νάστα παρά καλό, με την αστειότητα των επιχειρημάτων.


5.Τον κ. Νάστα υποστηρίζει πλέον και επίσημα η ΝΔ, οπότε αποτελεί και μία κομματική υποψηφιότητα, με όποια δυναμική μπορεί να προσδίδει αυτό. “Η ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας μετά από ενημέρωση και οδηγία της Κεντρικής Διοίκησης, ανακοινώνει , ότι η Νέα Δημοκρατία για τον Δήμο Πάργας , στηρίζει την υποψηφιότητα του Νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου , κου ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΑΣΤΑ”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της τοπικής ΝΟΔΕ.

Απομένει η κάλπη της Κυριακής για να αναδειχθεί ο νέος Δήμαρχος Πάργας. Σε κάθε περίπτωση, οι συνεργασίες την επόμενη ημέρα θα είναι αναγκαίες.









Δήμος Πάργας β' γύρος: Απομένει να δούμε την Κυριακή αν θα ολοκληρωθεί μία μεγάλη αυτοδιοικητική ανατροπή... Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2019 Rating: 5 Είναι δεδομένο πως αν κάποιος έβαζε “στοίχημα”, πέραν όσων αποτέλεσαν την ομάδα του Νίκου Ζαχαριά και της δημοτικής παράταξης “Νέο Ξεκίνη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: