728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μία 12χρονη μαθήτρια μεταξύ των νεκρών από την επίθεση στην Ιαπωνία

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε κορίτσια που περίμεναν στη στάση λεωφορείου - Δείτε τις φωτογραφίες






Μία μαθήτρια και δύο άνδρες έπεσαν νεκροί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, και τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση με μαχαίρι σε στάση λεωφορείου έξω από το Τόκιο, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Η μαθήτρια και ο ένας άνδρας εξέπνευσαν επί τόπου και ο δεύτερος υπέκυψε λίγο αργότερα κι ενώ είχε συλληφθεί.

Τα κορίτσια, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, ήταν μαθήτριες σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο της πόλης Kawasaki, νότια του Τόκιο, και επιβιβάζονταν στο σχολικό λεωφορείο τη στιγμή που της επίθεσης.

Ο οδηγός του σχολικού του Caritas Elementary School είπε στην αστυνομία πως είδε έναν άνδρα να πλησιάζει στη στάση και να επιτίθεται σε όσους περίμεναν, κρατώντας ένα μαχαίρι και με τα δύο χέρια.

Το κορίτσι που σκοτώθηκε ήταν 12 ετών. Ένας 39χρονος άνδρας είναι το δεύτερο θύμα ενώ ακόμα μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά, μαζί με 15 μαθήτριες.

Ο ύποπτος που συνελήφθη πρόλαβε να στρέψει το μαχαίρι στον εαυτό του και να αυτομαχαιρωθεί στον λαιμό και λίγο αργότερα πέθανε. Σύμφωνα με το ΝΗΚ, ήταν κάτοικος της πόλης και ηλικίας γύρω στα 50.

Το κίνητρο για την επίθεση δεν είναι σαφές αλλά δεν εκφράζονται φόβοι για ευρύτερη απειλή.

Το περιστατικό συνέβη την τελευταία ημέρα της 4ήμερης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία.

«Εκ μέρους της Πρώτης Κυρίας και εμού, στέλνουμε τις προσευχές μας στα θύματα της επίθεσης» δήλωσε ο Τραμπ ενώ επισκεπτόταν το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ιαπωνίας, το Kaga. «Όλοι οι Αμερικανοί είναι στο πλευρό του λαού της Ιαπωνίας, και θρηνούν για τα θύματα και τις οικογένειές τους».

«Είδα ένα αγόρι με σχολική τσάντα με γρατσουνιές στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. «Έτρεμε, ήταν σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο».












Μία 12χρονη μαθήτρια μεταξύ των νεκρών από την επίθεση στην Ιαπωνία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 28, 2019 Rating: 5 Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε κορίτσια που περίμεναν στη στάση λεωφορείου - Δείτε τις φωτογραφίες Μία μαθήτρια και δύο άνδρες ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: