728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μια ξεχωριστή "Γιορτή της Άνοιξης" το Σάββατο 11 Μαΐου στη Φιλιππιάδα



Η διεύθυνση και η ομάδα παιδαγωγών του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας απέστειλαν το παρακάτω δελτίο τύπου:


Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σας ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή μιας ξεχωριστής παιδικής γιορτής στην πόλη της Φιλιππιάδας, το ερχόμενο Σάββατο 11.05.2019, από ώρα 18:00 και μέχρι τις 21:00 περίπου!

Πρόκειται για μιά "Γιορτή της 'Ανοιξης¨, όπου την τιμητική τους έχουν τα παιδιά, ως εκπρόσωποι της 'νέας ζωής' που οφείλουμε να προστατέψουμε. Η γιορτή που προτάσσει το διαχρονικό σύνθημα της Unicef "Όλα τα Παιδιά Είναι παιδιά μας" καλείται από τη διεύθυνση του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας και την ομάδα των παιδαγωγών που υποστηρίζει τη σχολική ένταξη των παιδιών - προσφύγων εντός του κέντρου κι απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά και στις οικογένειές τους.

Η πρωτοβουλία αυτή της διοργάνωσης αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μια θετική περίσταση διαπολιτισμικής συνεύρεσης μεταξύ των παιδιών της τοπικής κοινωνίας και των παιδιών προσφύγων, ενισχύοντας έτσι τη συμμετοχή όλων στην πολιτειακή ιδιότητα κι αναδεικνύοντας τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν από την αρμονική συνύπαρξη με "το διαφορετικό, αλλά τόσο όμοιο".

Η γιορτή πλαισιώνεται από πλήθος ψυχαγωγικών, παιδαγωγικών δραστηριοτήτων όπως αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιγνίδι, εικαστική δράση και πολύγλωσσα τραγούδια με επίκεντρο τη συμμετοχή διακεκριμένων στο είδος τους καλλιτεχνών όπως του θεατροπαιδαγωγού Γιώργου Φλώρου από τα Ιωάννινα και του Θεάτρου Μαριονέτας "Αντάμα Πανταχού" από την Αθήνα.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται χάρη στην επιστημονική, ηθική και υλική στήριξη που μας προσέφερε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και δεκάδες αλληλέγγυοι/-ες πολίτες/-λίτιδες από όλη τη χώρα που συνέταξαν τις δυνάμεις τους στον καλό σκοπό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει επίσης στο Δήμο Ζηρού (Αντιδημαρχία Εκπαίδευσης και Πολιτισμού), ο οποίος μας παραχώρησε ανεπιφύλακτα τον υπαίθριο χώρο της εκδήλωσης και τέθηκε στη διάθεσή μας για θέματα τεχνικής στήριξης.

Καλούμε όλες κι όλους εσάς που αγαπάτε τα παιδιά, αισθάνεσθε οι ίδιες/-ιο ως παιδιά και νοιάζεστε για το κοινό μας μέλλον να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας που θα γίνει στη μία από τις δύο πλατείες της Φιλιππιάδας γνωστή ως "Θεατράκι" (κάτω από τα γήπεδα του τέννις).

Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε παρέα την Άνοιξη της ζωής, την Άνοιξη στις ζωές μας.










Μια ξεχωριστή "Γιορτή της Άνοιξης" το Σάββατο 11 Μαΐου στη Φιλιππιάδα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 09, 2019 Rating: 5 Η διεύθυνση και η ομάδα παιδαγωγών του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας απέστειλαν το παρακάτω δελτίο τύπου: Με ιδιαίτερη ευχαρίσ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: