728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με κατάνυξη κι ευλάβεια η ακολουθία των Παθών..




Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Οι πιστοί με ευλάβεια και κατάνυξη γέμισαν τις εκκλησίες.. Το θείο δράμα στην κορύφωσή του.. Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση. Η υπέρτατη θυσία.. Στην Αγία Σοφία της Ανατολής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας γέμισαν το Ναό.

Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο τα φώτα έσβησαν..

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…».

Η πομπή της σταύρωσης υπό το αμυδρό φως, με αργό και σταθερό ρυθμό, περνά μέσα από το πλήθος των πιστών για να καταλήξει στο κέντρο του Ναού.

Στον Σταυρό τοποθετούνται ακάνθινα στεφάνια αλλά και στεφάνια με λουλούδια.

Οι πιστοί προσκυνούν και σε πολλές εκκλησίες όλο το βράδυ παραμένουν κυρίως γυναίκες οι οποίες μοιρολογούν και ετοιμάζουν τον Επιτάφιο.

Με κατάνυξη κι ευλάβεια η ακολουθία των Παθών.. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Απριλίου 26, 2019 Rating: 5 Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Οι πιστοί με ευλάβεια και κατάνυξη γέμισαν τις εκκλησίες.. Το θείο δράμα στην κορύφωσή του.. Τα Δώδεκα Ευ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: