728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στα χνάρια του Οδυσσέα… Ζωντανεύει τους μύθους του Αχέροντα!




Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, που αποτελεί φορέα υψηλού κύρους και τεχνογνωσίας, για την υλοποίηση μιας εξαιρετικά πρωτοποριακής δράσης αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας. Η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) στο πλαίσιο του γνωστού προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων «Μυθικός Αχέροντας» και παρόμοιά της δεν υπάρχει στην Ήπειρο. Ουσιαστικά είναι ένα ταξίδι στην μυθολογία το οποίο θα ζωντανεύει και αναμένεται να δημιουργήσει νέα δυναμική στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας για κάσκα, στο οποίο ο χρήστης θα ακολουθεί την πορεία του Οδυσσέα στον Κάτω Κόσμο για να βρει τον μάντη Τειρεσία και να μάθει πως θα συνεχιστεί το ταξίδι του, για μια τρισδιάστατη ταινία, σε δύο εκδόσεις διάρκειας 10 και 3 λεπτών, που θα αφορά την απόδοση του μύθου του θανάτου, όπως προκύπτει από τα αρχαία κείμενα και των μυστηρίων του Νεκρομαντείου και τέλος, για μια εφαρμογή τρισδιάστατων εικονικών μοντέλων, με την οποία ο επισκέπτης του Νεκρομαντείου θα μπορεί να βλέπει στο κινητό τηλέφωνο τον αρχαιολογικό χώρο όπως ήταν στην αρχαιότητα.

Η τρισδιάστατη ταινία θα ανέβει στον ιστότοπο του Δήμου Πάργας, θα χρησιμοποιείται όμως και σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και γενικότερα σε εκδηλώσεις με σχετικό θεματικό αντικείμενο ( επιστημονικά συνέδρια κλπ).

Καθώς το Νεκρομαντείο είναι το πιο φημισμένο και γνωστό παγκοσμίως από τον Όμηρο μαντείο νεκρών του αρχαίου κόσμου, είναι σίγουρο ότι η χρησιμοποίηση αυτών των «εργαλείων» θα απογειώσει την επισκεψιμότητα του μνημείου και της ευρύτερης περιοχής, αφού θα δοθεί η δυνατότητα εικονικής περιήγησης από απόσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, θα προκληθεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, των τουριστών νέας γενιάς, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των επιστημόνων.

Με το δίκιο του, ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, που είναι ο «αρχιτέκτονας» αυτής της δράσης και της συνεργασίας του Δήμου Πάργας με το Ίδρυμα, είπε χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Θα είναι μια μοναδική βιωματική εμπειρία για τους επισκέπτες. Εκμεταλλευόμαστε την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, για να κάνουμε καλύτερη την πραγματική πραγματικότητα!».








Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στα χνάρια του Οδυσσέα… Ζωντανεύει τους μύθους του Αχέροντα! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5 Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, που αποτελεί φορέα υψηλού κύρους και τεχνογνωσίας, για την υλοποίη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: