728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πέντε μαθητές των Ιωαννίνων… ταλέντα στα Μαθηματικά!




Πέντε μαθητές από την Ήπειρο και οι πέντε από σχολεία των Ιωαννίνων διακρίθηκαν στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στην οποία έλαβαν μέρος 540 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς. Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (10 Νοεμβρίου 2018, συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (19 Ιανουαρίου 2019, διαγωνίσθηκαν 3650 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης). Οι πέντε μαθητές σχολείων των Ιωαννίνων βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις αποδεικνύοντας όχι απλά τις γνώσεις τους αλλά και το ταλέντο τους στα μαθηματικά.

Στην κατηγορία των Γυμνασίων το δεύτερο βραβείο πήρε ο Γιώργος Τζαχρήστας μαθητής της Β’ τάξης στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Στην κατηγορία των Λυκείων ο Λάμπρος Βλάχας, μαθητής της τρίτης Λυκείου στα Δωδωναία, ο οποίος πήρε το τρίτο βραβείο.

Ο Βασίλης Κρανιώτης, μαθητής της τρίτης στο Λύκειο της Ζωσιμαίας, ο οποίος πήρε το τρίτο βραβείο όπως και ο Ιωάννης Τζαχρήστας μαθητής της Ζωσιμαίας επίσης που πήρε κι αυτός το τρίτο βραβείο.

Το τρίτο βραβείο τέλος πήρε ο Μιλτιάδης Κολοβός, μαθητής της Β’ Τάξης, στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Ορισμένοι από αυτούς θα αποτελέσουν τον πυρήνα από τον οποίο θα επιλεγούν εκείνοι που θα συγκροτήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή και τις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες.





Πέντε μαθητές των Ιωαννίνων… ταλέντα στα Μαθηματικά! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019 Rating: 5 Πέντε μαθητές από την Ήπειρο και οι πέντε από σχολεία των Ιωαννίνων διακρίθηκαν στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στην οπ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: