728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ανακοίνωση για τις καταστροφές στην επέκταση του βιολογικού από την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ)



Άμεση επισκευή και επαναλειτουργία του βιολογικού χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάργας, σχετικά με τις καταστροφές που υπέστη η επέκταση του βιολογικού της πόλης από την κακοκαιρία.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως φάνηκε «η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά της κατασκευάστριας εταιρείας και της δημοτικής Αρχής» στο έργο και πως «τέτοιες καταστροφές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν απ' την επίκληση σε έντονα καιρικά φαινόμενα ή σε τεχνικές αδυναμίες». Υπενθυμίζει επίσης ότι «η "Λαϊκή Συσπείρωση" είχε επισημάνει εξ αρχής τους κινδύνους της διέλευσης των αγωγών από την παραλία. Η δημοτική αρχή και η Κτηματική Υπηρεσία, πάρα τις συνεχείς ενοχλήσεις από μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την προστασία της δημοτικής περιουσίας, αδιαφόρησε, στηρίζοντας με τη στάση τους τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν καταπατήσει και τον αιγιαλό ακόμη».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάργας:

«Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και οι συνεχείς βροχοπτώσεις ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά από μέρος της κατασκευαστικής εταιρίας και της δημοτικής αρχής του Δήμου Πάργας στην κατασκευή επέκτασης του βιολογικού Πάργας.

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πάργας, Πέτρο Δέσκα, άμεσα πήγε στο χώρο των καταστροφών. Αρκούσε μία μικρή "φουσκοθαλασσιά" για να βγουν στην επιφάνεια αγωγοί και φρεάτια του βιολογικού, που κατασκευάστηκαν και λειτουργούσαν πάνω στον αιγιαλό, κατά μήκος της παραλίας του Βάλτου στην Πάργα.

Οι αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί δεν προτάσσουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, επειδή κριτήριο για την επιλογή ενός έργου είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει η Περιφέρεια Ηπείρου που στηρίζει αυτήν την πολιτική διαθέτοντας ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας και πολυδάπανες εκδηλώσεις την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Πάργας τονίζουν πως τέτοιες καταστροφές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν απ' την επίκληση σε έντονα καιρικά φαινόμενα ή σε τεχνικές αδυναμίες. Οι σύγχρονες δυνατότητες της τεχνικής και της επιστήμης επιτρέπουν την έγκαιρη πρόβλεψη τέτοιων φαινόμενων, επιτρέπουν την λήψη κατάλληλων μέτρων πρόληψης πλημμυρικών φαινόμενων, την εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης τους. Κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα.

Τα αντιπλημμυρικά έργα όμως είναι μη επιλέξιμα έργα από τα προγράμματα της ΕΕ και ποτέ δεν διεκδικήθηκαν να γίνουν επιλέξιμα από τους δήμους και την Περιφέρεια. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" τα είχε ζητήσει επανειλημμένα σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων υποδομής, που θα προλαμβάνουν, θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν την εμφάνιση πλημμυρών, της λειψυδρίας, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα, πρέπει να αποτελέσει βασική διεκδίκηση του οργανωμένου εργατικού και αγροτικού κινήματος της περιοχής μας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είχε επισημάνει εξ αρχής τους κινδύνους της διέλευσης των αγωγών από την παραλία. Η Δημοτική αρχή και η Κτηματική Υπηρεσία πάρα τις συνεχείς ενοχλήσεις από μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την προστασία της δημοτικής περιουσίας, αδιαφόρησε, στηρίζοντας με τη στάση τους τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν καταπατήσει και τον αιγιαλό ακόμη.

Τώρα χρειάζεται να πάρουν την απάντησή τους! Δεν μπορεί οι κατασκευαστικές εταιρείες να πλουτίζουν σε βάρος του λαού, εκμεταλλευόμενες, όχι μόνο το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους καθεστώς διαγωνισμών και εκτέλεσης των δημόσιων έργων, αλλά και την ολιγωρία στην επίβλεψη - έλεγχο από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Απαιτούμε: Άμεση επισκευή και επαναλειτουργία του βιολογικού χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, να οργανώσουν τον αγώνα της προστασίας των περιουσιών τους. Όχι άλλος χρόνος χαμένος. Τώρα, λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Να ενισχύσουν παντού το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση"! Δώσε δύναμη στη δύναμή σου».












Ανακοίνωση για τις καταστροφές στην επέκταση του βιολογικού από την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ) Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019 Rating: 5 Άμεση επισκευή και επαναλειτουργία του βιολογικού χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάργας, σχετικά με τις...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: