728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

8 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Πάργας Πέτρο Δέσκα.



1. Γιατί θέλετε να γίνετε δήμαρχος;

Όταν μου προτάθηκε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της <<Λαϊκής Συσπείρωσης>> , η πρώτη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό ήταν πώς μπορώ να συνεισφέρω , πώς μπορώ να προσφέρω στο Δήμο μου. Το αντιμετώπισα σαν μια συλλογική προσπάθεια. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που ο συνδυασμός θα έχει το δικό μου όνομα στην κορυφή , είναι εξίσου σημαντικό όμως και το τελευταίο όνομα στο ψηφοδέλτιο. H <<Λαϊκή Συσπείρωση>> είναι ένα ευρύτερο κάλεσμα που απευθύνεται και αφορά κάθε δημότη που αγαπά και νοιάζεται τον τόπο μας. Με αυτή την έννοια , λοιπόν, επιθυμούμε να εκπροσωπήσουμε αυτούς τους πολίτες , να γίνουμε εκφραστές της αγωνίας τους για το καλύτερο. 

2. Γιατί να σας ψηφίσει ο δημότης του δήμου Πάργας;

Οι δημότες στηρίζοντας τη <<Λαϊκή Συσπείρωση>> ενδυναμώνουν τη δική τους φωνή. Με αμεσότητα και προτεραιότητα στις ανάγκες και το συμφέρον των πολιτών , θέτουμε εαυτούς στην υπηρεσία τους. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας μας , ζούμε και εργαζόμαστε εδώ και μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα. Όπως εύστοχα ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε <<εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο>>. 

3. Σε τι ποσοστό έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο σας και πόσο αντιπροσωπευτικό είναι στα επαγγέλματα της τοπικής κοινωνίας;

Αυτό που χαρακτηρίζει το συνδυασμό της <<Λαϊκής Συσπείρωσης>> είναι η έκφραση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας . Προτεραιότητα δίνουμε να συμμετέχουν, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό , οι εργάτες , οι υπάλληλοι ,οι ψαράδες , οι αγρότες , οι κτηνοτρόφοι , οι ελεύθεροι επαγγελματίες , οι εκπαιδευτικοί , οι σπουδαστές και οι συνταξιούχοι , όλοι αυτοί έχουν τη θέση τους στο ψηφοδέλτιό μας. 

4. Πως χαρακτηρίζετε τους συνυποψήφιους σας;

Αυριανούς συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους. Εμείς δεν κρίνουμε πρόσωπα αλλά πολιτικές που τίθενται σε εφαρμογή. Εκεί κρινόμαστε όλοι. 

5. Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε σε περίπτωση που θα εκλεγείτε δήμαρχος;

Να αναδείξουμε τα προβλήματα των κατοίκων στην περιοχή και να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες μαζί με τον κόσμο για να αντιπαλέψουμε την κεντρική πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλεται μέσω μισθών, φορών, χαρατσιών, ξεκλήρισμα της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής. Την ελάφρυνση στα μέτρα του δυνατού , μέσα από παρεμβάσεις στην πολιτική του Δήμου. Την ανασυγκρότηση, όπου χρειάζεται, των δημοτικών υπηρεσιών στην υπηρεσία των δημοτών.

6. Ποιες είναι οι πρώτες 3 παρεμβάσεις σας για το τουριστικό προϊόν της περιοχής;

Οι διακοπές είναι δικαίωμα όλων. Με γνώμονα αυτό θέλουμε να κινηθεί και η λογική μας για αυτό που ονομάζεται << τουριστικό προϊόν>>.
. Η <<Λαϊκή Συσπείρωση>> πρώτα από όλα επιθυμεί να διασφαλίσει ότι όλα γίνονται σε υγιή βάση , με εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων , το σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική αυτού του τόπου , την ποιότητα ζωή των μόνιμων κατοίκων , την ασφάλεια και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε όλους. Το <<τουριστικό προϊόν>> του τόπου μας έχει δεινοπαθήσει για χρόνια από τις πράξεις και τις παραλείψεις των <<υπευθύνων-ανευθύνων>>.

7. Πότε θα είστε σε θέση να μας αναπτύξετε το πρόγραμμα σας;

Πολύ σύντομα το πρόγραμμα μας θα είναι διαθέσιμο , έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά , ώστε οι δημότες μας να έχουν πρόσβαση στις θέσεις της <<Λαϊκής Συσπείρωσης>> και να ενημερωθούν. Εξάλλου δεν ήρθαμε σήμερα στην αυτοδιοίκηση έχουμε παρελθόν με σαφέστατο αποτύπωμα.

8. Επιγραμματικά ποιοι είναι οι άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα σας;

Στο προσκήνιο οι ανάγκες των δημοτών και η συμμετοχή των ίδιων στην προσπάθεια για την επίλυση τους. Δεν είμαστε ούτε σωτήρες ούτε αυτάρεσκοι ότι τα ξέρουμε όλα. Το ξαναλέμε εμείς δεν τραγουδάμε για ξεχωρίσουμε από τον κόσμο. <<Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο>>.





Καλή δύναμη να σας ευχηθούμε και καλή επιτυχία στον σκοπό σας και ελπίζουμε σε ότι καλύτερο για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστούμε

www.patatoukos.com
8 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Πάργας Πέτρο Δέσκα. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2019 Rating: 5 1. Γιατί θέλετε να γίνετε δήμαρχος; Όταν μου προτάθηκε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της <<Λαϊκής Συσπείρωσης>> , η πρώτη σκ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: