728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

8 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Πάργας Νικόλαο Ζαχαριά.


C:\Users\HTC\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\PC010622.jpg



1. Γιατί θέλετε να γίνετε δήμαρχος;

Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση μου έδωσε τη δυνατότητα να δω από κοντά τα προβλήματα, τις αδυναμίες και τις ανάγκες αυτού του τόπου. Μπορούμε λοιπόν να τα αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε στο Δήμο μας την ταυτότητα που του αξίζει .

2. Γιατί να σας ψηφίσει ο δημότης του δήμου Πάργας;

Διότι σε όποια θέση και αν έχω βρει έχω παράξει έργο.

Δεν εμπλέκομαι σε οικονομικά συμφέροντα και επιχειρηματικά παρασκήνια.

Είμαι ικανός στην οργάνωση και το νοικοκύρεμα, ενώ διαθέτω τη γνώση και τη μόρφωση που απαιτείται σε μια τέτοια θέση. Τα κίνητρά μου είναι μόνο η αγάπη μου για το Δήμο μας και η υπευθυνότητα που αισθάνομαι απέναντι στους συμπολίτες μας και το μέλλον των παιδιών μας, τα οποία δικαιούνται να ζουν σε ένα Δήμο που βαδίζει μπροστά και δεν μένει στάσιμος.

Διότι γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Πάργας και της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου και πως αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν.

Διότι γνωρίζω τι σημαίνει Δημόσια Διοίκηση και πως λειτουργεί.

Διότι επιτέλους μπορούμε να δώσουμε λύση στην καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Διότι μπορούμε να βάλουμε το Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον.

Διότι μπορούμε να θεσπίσουμε κανόνες σε συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες για την επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας

Διότι μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για τις αναγκαίες υποδομές .

Διότι μπορούμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε με τους συμπολίτες μας.

Διότι μπορούμε να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στον τόπο μας.


3. Σε τι ποσοστό έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο σας και πόσο αντιπροσωπευτικό είναι στα επαγγέλματα της τοπικής κοινωνίας;


Είναι γεγονός ότι στην αφετηρία της συγκρότησης συνδυασμού βρέθηκα να έχω δίπλα μου όλους τους συνεργάτες στο ΔΣ πολλούς και σημαντικούς φίλους .Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η καθημερινή επαφή με πολίτες από τις δύο Δημοτικές Ενότητες αυτό μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε κάτι πραγματικά δύσκολο για τα αυτοδιοικητικά πράγματα να έχουμε δηλαδή ένα ψηφοδέλτιο πραγματικά ανεξάρτητο που να καλύπτει χωροταξικά όλο το Δήμο ,όλο το κοινωνικό οικονομικό επαγγελματικό και πολιτικό φάσμα. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή πολύ πριν όμως από το χρόνο που επιβάλλει ο νόμος .

4. Πως χαρακτηρίζετε τους συνυποψήφιους σας;

Δεν θα μπω στη διαδικασία να κάνω χαρακτηρισμούς θα τους συγχαρώ όμως για το ότι τολμούν να εκτεθούν ώστε να συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου μας . Άλλωστε στη δική μας κουλτούρα ταιριάζει η συνεργατικότητα, η θετική κριτική και όχι η καταγγελτική προσέγγιση των πραγμάτων.

5. Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε σε περίπτωση που θα εκλεγείτε δήμαρχος;

Αφού καταγράψουμε την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος θα προχωρήσουμε σε σύγχρονη και λειτουργική οργάνωση βάζοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια για έργα υποδομής που θα συμβάλουν στην μελλοντική ανάπτυξη του τόπου μας. Παράλληλα θα δρομολογήσουμε πρακτικές βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

Σημαντικός όμως παράγοντας είναι η διασφάλιση της διαφάνειας στη διαχείριση όλων των οικονομικών πόρων του Δήμου και η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της Δημοτικής αρχής και του πολίτη.

Πρέπει ο πολίτης να σίγουρος ότι τα χρήματα που καταβάλλει επιστρέφουν ανταποδοτικά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου με έργα και υπηρεσίες .

Διαμορφώνουμε κλίμα εμπιστοσύνης και συναίνεσης βάζοντας τον πολίτη στο επίκεντρο των αποφάσεων και καθιστώντας τον συνοδοιπόρο στην πορεία ανάπτυξης του τόπου.

6. Ποιες είναι οι πρώτες 3 παρεμβάσεις σας για το τουριστικό προϊόν της περιοχής;

1.Καθαριότητα.

2.Υποδομές.

3.Ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής μας.

Πρέπει να προβάλλουμε όχι μόνο την παραθεριστική πλευρά του τουριστικού μας προϊόντος (Πάργα, Αμμουδιά, Λούτσα), αλλά και τη φυσιολατρική με τον Αχέροντα και την αρχαιολογική με το Νεκρομαντείο και τα Κάστρα της Πάργας.

7. Πότε θα είστε σε θέση να μας αναπτύξετε το πρόγραμμα σας;

Σήμερα εργάζονται οι θεματικές ομάδες τα αποτελέσματα των οποίων θα επεξεργαστούμε με το πέρας Φεβρουαρίου έτσι ώστε τον Μάρτιο είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα .

8. Επιγραμματικά ποιοι είναι οι άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα σας;

1.Υγεία –Καθημερινότητα- Αξιοποίηση ακινήτων-Αξιοποίηση ανθρώπινου Δυναμικού.

2.Τουρισμός –Αγροτοκτηνοτροφία-Εμπόριο.

3.Εκσυγχρονισμός υπηρεσιών

4.Προγραμματισμός έργων υποδομής Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού Δ.Ε. Πάργας- Ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Δ.Ε. Φαναρίου

5.Βελτίωση της προσβασιμότητας προς το Δήμο μας από τους οδικούς άξονες

6.Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων της Περιφέρειας Ηπείρου, των Υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βελτίωση στους τομείς της υγείας, παιδείας ,του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

7.Προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής




Καλή δύναμη να σας ευχηθούμε και καλή επιτυχία στον σκοπό σας και ελπίζουμε σε ότι καλύτερο για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστούμε

www.patatoukos.com
8 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Πάργας Νικόλαο Ζαχαριά. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5 1. Γιατί θέλετε να γίνετε δήμαρχος; Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση μου έδωσε τη δυνατότητα να δω από κοντά τα προβλήματα,...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: